Лабораторія «Кормових добавок» – нові виклики та наукові горизонти

2 лютого 2023, 12:35

         Уже третій рік, після реорганізації, лабораторія хімічного аналізу кормів кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д.Пшеничного невпинно проводить дослідження та розширює їх спектр. Певним маркером ефективності роботи є кількість зароблених коштів: 35 тис. грн. у 2020 р., понад 138 тис. грн. у 2021 р, понад 136 тис. грн у 2022 р. Уже на початку 2023 р. лабораторією виконано наукових послуг на суму понад 91 тис. грн.

За цей час, спектр досліджень розширився від загальних показників поживності до деталізації вуглеводневого складу: нейтрально- та кислотно детергентної клітковини, азот-вуглеводневих комплексів, ефективної клітковини. Окремі аналізи є унікальними в Україні.

Проте, ми не зупиняємося на досягнутих результатах. У кінці січня 2023 р. відбулась зустріч НПП кафедри із колегою із Чеської республіки, представником компанії Schaumann Яном Роусеком та виробниками молока Житомирської області: Organic Milk та Мирославель-Агро.

 

 

Предметом обговорення стало подальше розширення наукових досліджень, що проводяться кафедрою та науковою лабораторією. Одним, із наступних етапів буде контроль живлення тварин за якістю молока та подальше поглиблення вивчення вуглеводневої на мінеральної поживності кормів.

 

Завідувач кафедри,

доктор сільськогосподарських наук,

професор Михайло СИЧОВ

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook