НУБІП України посів 4 місце серед освітніх установ України за версією міжнародного рейтингу Webometrics-2023

2 лютого 2023 року

Національний університет біоресурсів і природокористування України покращив свою позицію у міжнародному рейтингу Webometrics. Порівняно з рейтингом за 2022 рік, де університет посідав восьме місце, у цьогорічному переліку ЗВО України наш заклад посів 4 місце.

Зважаючи на особливості методики оцінювання, ці позитивні зміни відбулися завдяки наполегливій і кропіткій роботі ректорату та освітянському колективу. В умовах воєнного стану впродовж року інформаційний портал та інші майданчики університету руками фахівців навчального та науково-методичного відділів, наукової бібліотеки, науково-дослідної частини, відповідальних за наповнення сторінок кафедр факультетів та ННІ щотижнево оновлювали сотні сторінок інформації, підвантажували відскановані матеріали, висвітлювали події на сторінках підрозділів та цитували їх у соціальних мережах.

Адже Webometrics Ranking of World Universities — це система рейтингу університетів світу, що заснована на складному показнику, який враховує як обсяг веб-вмісту (кількість веб-сторінок і файлів), так і видимість і вплив цих веб-публікацій відповідно до кількості зовнішніх внутрішніх посилань (цитат сайтів), які вони отримали.

Метою рейтингу є покращення присутності освітніх та дослідницьких установ у мережі та сприяння публікації наукових результатів у відкритому доступі. По-суті це інструмент, який допомагає популяризувати освітню та наукову діяльність нашого університету, де важливий внесок кожного члена колективу. Тому важливим є надалі продовження стратегії наповнення наших інформаційних ресурсів – від новин підрозділів на офіційному сайті до покликань на ці публікації у профілях працівників університету у різноманітних соціальних мережах.

Кращі університети публікують мільйони сторінок, створених десятками відділів і служб, сотнями дослідницьких груп і тисячами вчених. Потужна присутність в Інтернеті інформує про широкий спектр напрямів діяльності, які чітко пов’язані з глобальним іміджем освітньої установи.

Четверта сходинка серед університетів України – це не просто черговий показник для історії, а висока оцінка активної діяльності ректорату, науково-педагогічних працівників, аспірантів і студентів.

Детальніше зі статистичними матеріалами рейтингу можна ознайомитися за покликанням.

 

Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook