Засідання кафедри конструювання машин і обладнання

2 лютого 2023 року

 Напередодні початку другого навчального семестру на кафедрі конструювання машин і обладнання було проведено засідання. Завідувач кафедри, проф. Ловейкін Вячеслав Сергійович, проінформував присутніх викладачів та співробітників про питання, які необхідно вирішити вже найближчим часом.

Перше питання стосувалось підготовки до весняного семестру. Мова йшла про наповненість матеріалів дисциплін у системі E-learn, належного оформлення робочих програм дисциплін та практик, організації комунікації зі студентами із використанням сервісів Zoom, Viber, Telegram, та можливостей додатків Google. Завідувач кафедри загострив увагу присутніх на зміні умов доступу викладачів до платформи E-learn. Крім того, було обговорено тимчасовий алгоритм дій викладачів та студентів за умов перебоїв у електропостачанні, який висвітлений у наказі ректора НУБіП України № 43 від 25.01.2023 р.

Одне із найважливіших питань, яке було обговорено на засіданні кафедри – про проведення профорієнтаційної діяльності. Завідувач кафедри закцентував на необхідності залучення абітурієнтів до участі в олімпіаді, яка розпочнеться з 4 лютого і триватиме до квітня місяця. Олімпіада дасть змогу додатково перевірити рівень знань абітурієнтів перед складанням Національного мультипредметного тесту.

Ще одне важливе питання, яке обговорено на засіданні кафедри – про акредитацію освітньо-наукової програми підготовки студентів за спеціальністю 133 – „Галузеве машинобудування”. Термін дії сертифікату акредитації цієї програми спливає 1 липня 2023 року. Тому всі науково-педагогічні працівники мають активно долучитись до підготовки необхідних матеріалів для акредитації програми. Ця робота вже ведеться. Однак, тепер її необхідно активізувати.

Питання додаткового набору в аспірантуру за контрактом також було доведено до відома науково-педагогічних працівників. Цей набір починається з 6 лютого та триватиме два тижні. Вартість навчання за рік, згідно наказу ректора НУБіП України № 60 від 26.01.2022 р., складає 33800 грн. Наразі на кафедрі підготовку проходять 4 аспіранти. Аспірант минулих років Кульпін Руслан Анатолійович, а тепер завідувач гуртожитком № 4, також був присутній на засіданні кафедри. Йому поставлена задача захистити дисертацію у поточному році (після засідання кафедри наукові керівники Кульпіна Р.А. проф. Ловейкін В.С. та проф. Ромасевич Ю.О. провели консультацію щодо фіналізації підготовки рукопису дисертації).

На засіданні кафедри було вирішено питання проведення відкритих лекцій. Доцент кафедри Коробко Микола Миколайович проведе відкрите заняття у весняному семестрі.

Завідувач кафедри проінформував присутніх про можливість отримання права викладання дисциплін англійською мовою. Для цього необхідно відповідним чином зареєструватись та представити перед комісією доповідь за матеріалами лекції англійською мовою.

У 2023 році наша alma mater святкує 125-у річницю! У зв’язку з цим, буде підготовлено книгу, в яку будуть внесені видатні випускники університету минулих років. Тож завідувач кафедри порадився із присутніми щодо можливих кандидатур, які б могли потрапити у книгу.

Звичайно, кількість питань, які необхідно вирішити як у найближчій так і дальній перспективі доволі значна. Однак, свідома робота кожного викладача та злагоджена робота всього колективу дасть змогу подолати всі виклики.

 

 

Професор кафедри конструювання машин і обладнання

Юрій Ромасевич

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook