Засідання кафедри надійності техніки

2 лютого 2023 року
 
2 лютого 2023 р. відбулось засідання кафедри надійності техніки. 
Завідувач кафедри, доц. Новицький Андрій Валентинович проінформував про завдання, що постали перед колективом кафедри і які потребують якнайшвидшого розв’язання. 
C:\Users\vim26\Desktop\на сайт кафедри\20230202_111015.jpg
Першим і головним завданням було означено забезпечення весняного семестру: наповненість дисциплін у системі E-learn; наявність і належне оформлення робочих програм та силабусів дисциплін та практик на сайті кафедри; організації навчального процесу у дистанційному режимі; забезпечення комунікації зі студентами; стан підготовки лабораторій кафедри до занять у весняному семестрі 2022-2023 н.р.; завантаженість викладачів у весняному семестрі 2021-2022 н.р. Було розглянуто ряд важливих питань з наукової, навчально-методичної роботи кафедри та підготовки акредитаційної справи за освітньою програмою «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва».
Науково-педагогічні працівники кафедри ознайомились з наказом №43 від 21.01.2023 р. «Про алгоритм дій учасників освітнього процесу для організованого ІІ семестру 2022-2023н.р.». Було обговорено тимчасовий алгоритм дій викладачів та студентів за умов перебоїв у електропостачанні, який висвітлений у наказі ректора НУБіП України № 43 від 25.01.2023 р.
Декан факультету конструювання та дизайну, доцент кафедри Ружило Зіновій Володимирович, особливу увагу приділив комплексу заходів кафедри з підготовки до святкування 125-ї річниці НУБіП України. Серед нихX Міжнародна науково-технічна онлайн конференція «Крамаровські читання» з нагоди 116-ї річниці від дня народження доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента ВАСГНІЛ, віцепрезидента УАСГН Крамарова Володимира Савовича та 125-ї річниці кафедри надійності техніки НУБіП України. Вона запланована на 23 та 24 лютого 2023 р.
Також заслухали секретаря організаційного комітету,доцента кафедри Мельник Валентину Іванівну про стан підготовки до X Міжнародної науково-технічної онлайн конференція «Крамаровські читання». 
Завідувач кафедри зробив акценти співробітників на основних напрямах навчально-методичної роботи, включаючи: дипломне проєктування студентів освітнього ступеню «Бакалавр»; роботу студентів освітнього ступеню «Магістр» над магістерськими кваліфікаційними роботами згідно індивідуальних планів; покращення методичного забезпечення.
Заступник декана факультету, доцент кафедри Банний Олександр Олександрович загострив увагу присутніх на зміні умов доступу викладачів до платформи E-learn.
Одне із найважливіших питань, яке було обговорено на засіданні кафедри – про проведення профорієнтаційної діяльності. Увага науково-педагогічних та педагогічних працівників була закцентована на продовженні залучення абітурієнтів до участі в предметній Олімпіаді в НУБіП Україна, яка розпочалась з 4 січня і триватиме до квітня місяця. Олімпіада дасть змогу додатково перевірити рівень знань абітурієнтів перед складанням Національного мультипредметного тесту.
Відбулось інформування про стан профорієнтаційної роботи, результати роботи та плани в ІІ семестрі 2022-2023 н. р. Прийняте рішення про необхідність посилення роботи з профорієнтації та залучення учнів шкіл та коледжів до участі в предметній Олімпіаді НУБіП України кожним співробітником кафедри.
C:\Users\vim26\Desktop\на сайт кафедри\20230202_110915.jpg
Одним із важливих питань, що обговорювались на засіданні кафедри була інформаціяпро стан наукової роботи. На кафедрі проходять підготовку три аспіранти Олег Солодовнік, Олексій Мрачковський та Ростислав Сторож. Співробітники проводять ряд досліджень за двома ініціативними темами. В 2023 році завершує роботу за ініціативною тематикою старший викладач Бистрий Олександр Миколайович. Доценти Попик Павло Сергійович та Банний Олександр Олександровичрозпочали підготовкуматеріалів щодо відкриття ініціативної теми за матеріалами проведених за останні три роки досліджень. 
Начальник відділу науково-технічної, доцент кафедри Мельник Вікторія Іванівна надала інформацію щодо випуску наукових видань в університеті, в т.ч. електронних та звернула увагу присутніх на необхідність забезпечення їх високого наукового і літературного рівня.
Прийнято рішення про необхідність підвищення публікаційної активності науково-педагогічних працівників.
Також науково-педагогічним працівникам була доведено до відома інформація про додатковий набір в аспірантуру за контрактом. Вартість навчання за рік, згідно наказу ректора НУБіП України № 60 від 26.01.2022 р., складає 33800 грн.
Важливим питанням, яке було винесено на обговорення – стан підготовки акредитаційної справи за освітньою програмою «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва». Гарант програми, Новицький Андрій Валентинович повідомив, що проводиться оновлення інформації про діяльність НПП, які забезпечують освітню програму, матеріально-технічне забезпечення, а також звернув увагу на матеріали та пропозиції зі співробітництва від роботодавців. 
Розглянуто пропозиції співробітників кафедри про підготовку Договорів про стратегічне партнерства з навчальними закладами та підприємствами, які надають послуги з технічного сервісу сільськогосподарської техніки. Особливе значення надається співпраці з випускниками факультету конструювання та дизайну, адже важливою є інформація про їх кар’єрне зростання, перспективи співпраці.
C:\Users\vim26\Desktop\на сайт кафедри\20230202_110906.jpg
На засіданні кафедри було вирішено питання проведення відкритих лекцій науково-педагогічними працівниками. Старший викладач кафедри Сиволапов Володимир Анатолійович проведе відкрите заняття у весняному семестрі для студентів освітнього ступеню «Бакалавр» з дисципліни «Ремонт машин та обладнання».
Завідувач лабораторіями кафедри Лисіков Юрій Іванович проінформував про стан підготовки навчальних лабораторій до початку аудиторних занять  у весняному семестрі 2022-2023 н.р. Особлива увага була приділена плану проведення ремонтних робіт в навчальній лабораторії №4 «Відновлення деталей гальванічними покриттями». Були також розглянуті плани оновлення стендів, навчально-методичних вказівок та робочих місць для проведення навчальної практики. В обговоренні прийняли активну участь педагогічні працівники кафедри Деркач Анатолій Опанасович, Ромась Микола Дмитрович, Троц Адам Адамович, Свистуленко Олександр Григорович та старший лаборант Мартинюк Вікторія Анатоліївна.
На засідання також відбулись виступи членів колективу, запропоновані шляхи та визначені терміни розв’язання поставлених завдань.
Бажаємо Перемоги, Миру, Успіхів, Добра!


Новицький А.В., завідувач кафедри, к.т.н., доцент
Мельник В.І. секретар кафедри, к.е.н., доцент

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook