РОБОЧЕ ЗАСІДАННЯ ПРОЄКТНОЇ ГРУПИ ОПП «ЕКОНОМІКА ПІДПРИЄМСТВА» ОС "БАКАЛАВР"

7 лютого 2023 року

Забезпечення якості підготовки здобувачів вищої освіти вимагає системної та злагодженої роботи всіх учасників освітнього процесу та проектної групи зокрема.  Регулярний моніторинг, перегляд і оновлення освітніх програм мають на меті гарантувати, що надання освітніх послуг залишається на відповідному рівні, а також створює сприятливе й ефективне навчальне середовище для студентів. Тому, дана програма регулярно переглядається і оновлюється із залученням  до цього процесу студентів та  стейкхолдерів.  

6 лютого 2023 року в онлайн режимі відбулося засідання проєктної групи освітньо-професійної  програми  «Економіка підприємства» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти  за спеціальністю 051 «Економіка». На засіданні проєктної групи було обговорено зміст ОПП у відповідності до затвердженого стандарту та сучасних викликів. 
 
 
 
Достатньо ретельно проаналізував навчальний план Влад Козенко, який  є стейкхолдером даної програми.  Зокрема, він  зазначив на необхідності внесення розділу з проєктного менеджменту в дисципліну «Менеджмент». Також наголосив на тому, що при викладанні дисципліни «Технологія виробництва продукції рослинництва і тваринництва» викладачам потрібно більше уваги звернути на економічну складову, а не вдаватися в тонкощі технологічного процесу. Влад зазначив, що сьогодні сучасним випускникам бракує лідерських якостей та знань із сучасного програмного забезпечення, тому при викладанні дисципліни «Бухгалтерський облік» варто це врахувати. 
 
 
 
Завідувач кафедри Вікторія Байдала, зазначила, що думка Влада Козенка є слушною і запропонувала переглянути робочі програми дисциплін «Економіко-математичні методи і моделі» та «Бухгалтерський облік» для підсилення знань здобувачами методів економіко-математичного моделювання та використання відповідного програмного забезпечення для розв’язання управлінських задач.
Гарант програми, Людмила Степасюк зазначила, що проєкт освітньої  програми  розміщений на сайті кафедри і знаходиться у публічному доступі. Крім того, кафедра систематично проводить онлайн-опитування щодо якості освітньої  програми серед здобувачів та стейкхолдерів, результати яких враховуються.
 
 
 
До обговорення освітньої  програми долучились інші члени робочої групи, які підготували свої пропозиції та побажання з урахуванням сучасних потреб та вимог ринку праці. Вони акцентували увагу на необхідності посилення у навчальних дисциплінах інноваційних складових, важливість у постійному відслідковуванні нових тенденцій, особливо, пов’язаних з діджиталізацією у підприємницькій діяльності.
Підбиваючи підсумок, гарант програми Людмила Степасюк зазначила, що розвиток  освітньої програми є безперервним процесом, і  залучення стейкхолдерів до її обговорення, забезпечує її якість та конкурентноспроможність.
Засідання  відбулося в конструктивному форматі, за його результатами було прийнято рішення доопрацювати ОПП з урахуванням отриманих пропозицій, зауважень та рекомендацій тавнести відповідні зміни у навчальний план та саму ОПП з метою забезпечення підготовки висококваліфікованих фахівців у галузі економіки. 
 
 
 
Щиро дякуємо учасникам за слушні пропозиції щодо покращення ОПП.
 
Гарант  ОПП «Економіка підприємства»
Людмила Степасюк
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook