Перші наукові пошуки учнів-членів МАН України – крок до популяризації вищої освіти і науки в державі

13 лютого 2023, 19:01
ФВМ НУБіП України

   Популяризація вищої освіти та науки починається з активної участі школярів у наукових дослідженнях, що проводять науково-дослідні установи та університети України. Одним з таких заходів є Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України.

   Доцент кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М. Ф. Гулого, доктор ветеринарних наук Кладницька Лариса Володимирівна 28 січня 2023 року згідно наказу №983 від 04.11.2022 року Міністерства освіти і науки України та наказу №60-О віл 11.11.2022 року КПНЗ «Київська мала академія наук учнівської молоді «Про проведення Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України у 2022/2023 навчальному році» взяла участь у складі журі II міського етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Київського територіального відділення Малої академії наук України, вихованців КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді».

   II міський етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Київського територіального відділення Малої академії наук України, вихованців КПНЗ «Київська Мала академія наук учнівської молоді» було проведено дистанційно в on line форматі з дотриманням вимог нормативно-правових актів щодо запобігання гострої респіраторної хвороби COVID-19 та зважаючи на воєнний стан.
   У зв’язку з введенням воєнного стану на території України учасникам було важче підготувати матеріали на конкурс. Але не зважаючи на складні умови учнями 9-11 класів були представлені цікаві дослідницькі роботи.
   Учасники конкурсу робили постерні доповіді на основі представлених досліджень на конференції он лайн, після яких відповідали на запитання членів журі. Кожний учасник конкурсу представляв також відеодоповідь за заявленою темою досліджень, яка підлягала оцінці. До загальної суми балів учасника конкурсу додавали оцінку наукової роботи рецензентом.

   Для формування дослідницької роботи та її презентації учасники оволодівають навиками та знаннями щодо підготовки серйозних наукових робіт. Учні, які подають свої роботи на конкурс МАН, вже розуміються на об’єкті, предметі, меті та завданнях досліджень, можуть зробити обговорення результатів, сформулювати висновки та зазначити практичне значення своїх досліджень. Це вкрай важливо для відбудови повоєнної України, нарощування інтелектуального потенціалу нашої держави та популяризації вищої освіти в Україні.

 

   Учасники, які набрали в підсумку найбільшу кількість балів зайняли призові місця. Треба зазначити, що кожний учасник став володарем однієї з запропонованих номінацій, а саме:
1. Тема, що відноситься до найсучасніших наукових напрямів.
2. Популяризація наукового світогляду.
3. За креативну презентацію.
4. За актуальну тему для повоєнного розвитку Києва та України.
5. Зразковий постер.
6. Дослідницький внесок у розвиток історичної та духовної спадщини України.
7. За креативну пропозицію практичного застосування результатів наукових досліджень.

   Бажаємо всім учасникам Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України подальших наукових пошуків та успіху в університетах нашої України.

Доцент кафедри біохімії і фізіології тварин,
доктор ветеринарних наук Кладницька Лариса Володимирівна

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook