РОБИМО ВСЕ ДЛЯ ЯКНАЙКРАЩОГО ЗАКРІПЛЕННЯ КІНОЛОГАМИ СИЛОВИХ СТРУКТУР УКРАЇНИ СУЧАСНИХ ПРАКТИЧНИХ НАВИЧОК, ЩОДО НАДАННЯ СЛУЖБОВИМ СОБАКАМ ПЕРВИННОЇ ВЕТЕРИНАРНОЇ ДОПОМОГИ І БЕЗПЕЧНИХ МЕТОДІВ ГЕМОТРАНСФУЗІЇ

14 лютого 2023 року
Хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка

   Колектив кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка провів науково-практичний семінар для кінологів силових структур України. 08.02.2023 року на кафедрі відбувся науково-практичний семінар: «Тактичний курс до ветеринарної медицини службових собак силових структур України», присвячений 125-річчю НУБіП України.

   В даному заході брали участь кінологи Першої президентської бригади НГУ, які в свою чергу поділилися досвідом по застосуванню службових собак в умовах ведення бойових дій та наданню допомоги при різних видах травмування та поранення.

 

 

   Мета проведення даного заходу – це, перш за все, підвищення професійної майстерності кінологів силових структур України: надання первинної ветеринарної допомоги службовим собакам та сприяння процесу професійної підготовки в наданні допомоги тваринам, які є рівноправними учасниками, при вирішенні бойових завдань.

   Особливу увагу було акцентовано на втілення, саме, практичних навичок первинної ветеринарної допомоги за надзвичайних ситуацій, бойових травм у собак та безпечної гемотрансфузії.

 

   Отже, безпека службових собак була головним трендом цього заходу.
   З вітальним словом виступив декан ФВМ НУБіП України, академік НААН України Микола Цвіліховський. Він акцентував увагу на практичній складовій науково-практичного семінару, який направлений на підвищення професійної майстерності кінологів силових структур України.

   Також із вітальним словом виступив академік НААН України Анатолій Мазуркевич та наголосив на історичних аспектах кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка. Він звернув особливу увагу на те, що такий семінар на базі ФВМ НУБіП України проводиться вперше і побажав учасникам семінару плідної праці та закріплення професійних навичок.

   З вітальним словом виступила представник компанії «Heel Vet» Інна Тацюк, яка подякувала військовим за захист нашої неньки України й побажала якнайшвидшого МИРУ в нашій державі! Також вона акцентувала увагу на перевагах препаратів компанії «Heel Vet», які використовують у ветеринарній медицині.

   На науково-практичному семінарі доповідь на тему: «Тактичний курс до ветеринарної медицини службових собак силових структур України» презентував к.вет.н., старший викладач кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Олександр Шупик.

 

 

 

   Марія Куліда, к.вет.н., доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка презентувала доповідь на тему: «Техніка накладання пов’язок при пораненнях».

 

   Олена Рибка, член спілки біорегуляційної медицини, представила доповідь на тему: «Застосування препаратів Heel Vet для профілактики та терапії ускладнень бойових травм у собак».

 

   Микола Малюк, д.вет.н., професор, завідувач кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка представив доповідь на тему: «Особливості переливання крові у собак».

 

   Дмитро Коваленко, асистент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка презентував доповідь на тему: «Ветеринарна допомога за невідкладних станів у службових собак».

 

   На майстер-класах, що були проведені на базі операційних кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка, кінологи силових структур України закріпили, практично отриманий навчальний матеріал, щодо первинної ветеринарної допомоги та безпечних методів гемотрансфузії службовим собакам, які виконують небезпечні завдання за воєнного стану!

 

 

 

 

 

Завідувач кафедри хірургії і патофізіології
ім. акад. І.О. Поваженка, Микола Малюк


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook