Випускник столичного коледжу Ігор Тіщенко обирає одразу дві спеціальності гуманітарно-педагогічного факультету: «Соціальна робота» і «Психологія»

14 лютого 2023 року

– Добрий день! Ігоре, скільки Вам років і де Ви навчаєтесь?


– Добрий день! Мені 21 рік. Я навчаюсь у коледжі «Освіта» (м. Київ) і невдовзі маю отримати диплом молодшого бакалавра за фахом «Соціальна робота», але хотів би продовжити навчання, тому що після початку війни мені випала доля займатися волонтерською діяльністю у Львові і тоді я зрозумів, що мені не вистачає навчальної підготовки і в багатьох нюансах я не орієнтуюся.


– Чому Ви обрали саме фах «Соціальна робота» за програмою «Соціально-психологічна реабілітація» ?


– Першою причиною є те, що я завжди цікавився цією сферою і хотів допомагати людям. Коло моїх інтересів пов’язане с соціальною психологією та соціальною педагогікою. Також я довгий час відвідував курси арт-терапії.


– Арт-терапії? Чи могли б Ви розповісти більше про це?


– Так, звичайно. Арт-терапія - це лікування душі мистецтвом. Мені це допомогло, тому я давно цікавився такими формами психологічних практик. Раніше я працював технологом на виробництві фарб. Там, на виробництві, я був настільки занурений в колористику, що почав цікавитися техніками змішування фарб і тим, як кольори впливають на людей. До того ж, мені завжди подобалося малювання.


– Цікаве поєднання творчості та психології. Можливо, слід розглянути і спеціальність «психологія»?


– Так. Я розглядаю навчання за двома програмами одночасно. Зараз у 21 столітті вже нікого не здивуєш однією вищою освітою. Тому це буде денна форма за програмою «Соціально-психологічна реабілітація» і заочна форма за програмою «Психологія». Особливо, якщо для роботи арт-терапевтом потрібен буде диплом психолога.


– Чому обрали для вступу саме Національний університет біоресурсів і природокористування?


– Викладач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Коромисел Микола Володимирович приходив до нас у коледж з профорієнтаційною метою і запросив на День відкритих дверей університету, де декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька надала вичерпну інформацію про НУБіП України. Мене вразив надзвичайно високий рейтинг Університету порівняно з іншими кращими закладами вищої освіти України, можливість стажування за кордоном, навчання за програмою подвійний диплом та перспективи працевлаштування. А під час відвідування кафедри соціальної роботи та реабілітації я познайомився з потужним професорсько-викладацьким складом і чудовою матеріально-технічною базою. Мій вибір зроблено остаточно і сумніву не підлягає!

– Ігоре, дякую Вам за інтерв’ю. Нехай щастить!
Чекаємо Вас на гуманітарно-педагогічному факультеті!


Н. Яременко,
В.о. завідувача кафедри англійської мови для технічних
та агробіологічних спеціальностей
М. Коромисел,
Ст. викладач кафедри англійської мови для технічних
та агробіологічних спеціальностей

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook