Викладачі, студенти та журналісти-практики на круглому столі обговорили новий закон «Про медіа»

15 лютого 2023 року
НУБіП України

  Кафедра журналістики та мовної комунікації провела круглий стіл «Імплементація Закону України «Про медіа» у сучасних умовах». Учасники круглого столу обговорили новий Закон України «Про медіа», нещодавно прийнятий Верховною Радою. Участь у заході взяли як викладачі, так і студенти, які навчаються на бакалавраті та в магістратурі за спеціальністю "Журналістика".

 

Завідувачка кафедри, доктор педагогічних наук, професор Наталія Костриця окреслила реалізацію закону в освітній та професійній діяльності, а також проінформувала студентів, на яких платформах можна детально ознайомитися з документом і змістом дискусій навколо нього.

 

Професор кафедри, доктор філологічних наук Марина Навальна зосередила увагу на прийнятті закону як одному з кроків вступу України до ЄС, показала структуру «Закону «Про медіа», закцентувала на тих медійних законах, які втратили чинність.

Тетяна Семашко, професор кафедри, доктор філологічних наук у своєму виступі щодо нового закону порушила актуальне питання: закон – загроза свободі слова чи компромісний крок на шляху до євроінтеграції? Що, поза всяким сумнівом, має підстави для дискусій.

 

В обговоренні взяла участь кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Наталія Адамчук, яка докладно зосередила увагу щодо діяльності друкованих засобів масової інформації.

 

До дискусії долучився доцент кафедри журналістики та мовної комунікації, досвідчений журналіст Олександр Савенко.

 

Міркування щодо реалізації закону висловила студентка першого курсу магістратури Діана Харчук.
Студенти-журналісти продовжать вивчати та аналізувати Закон «Про медіа» на лекціях та практичних заняттях журналістських дисциплін.
 
Софія Крекотень,
студентка другого курсу спеціальності «Журналістика»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook