Студенти кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві успішно пройшли міжнародне он-лайн стажування у Шведському аграрному університеті!

16 лютого 2023 року
Кафедра технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві сумлінно ставиться до постійного удосконалення способів та методів всебічного наукового розвитку студентства. Саме із студентської лави формуються майбутні світочі вітчизняної науки, а розгледіти в молоді «наукову іскру» та запалити її, справа спільної титанічної роботи науково-педагогічних працівників, наставників академічних груп, керівників студентських наукових гуртків та адміністрації університету.
Однією з передумов розвитку науково спрямованої молоді є розуміння етичних норм, правил та механізму написання наукової статті. З метою формування якісних наукових навичок та умінь молоді з 26 січня по 2 лютого 2023 року відбулося он-лайн стажування в рамках проходження курсу на тему «Howtowriteandpublishascientificpaperininternationaljournal» («Як написати та опублікувати наукову статтю в міжнародному журналі») загальним обсягом 30 годин. Курс провела професор Шведського університету сільськогосподарських наук (м. Уппсала), Галія Замарацька.
 
 
Студенти кафедри Олександра Гранат, Дарія Тесля, Володимир Шевченко, Олександр Куліш, які мають на меті продовження наукової та дослідницької діяльності, вдало пройшли навчання та отримали міжнародні сертифікати. Майбутні вчені здобули компетентності та навички пошуку наукового видання для публікації власних доробків, ознайомлені з правилами побудови статті та стилю написання, отримали розуміння про співавторство, засвоїли правила доброчесності, важливі аспекти спілкування з редактором та багато інших «неписаних» правил етики у науковому світі.
 
 
 
Приємним для організаторів стажування стали відгуки студентів про проходження навчання. Олександра Гранат зазначає: «Участь у навчальному курсі «Howtowriteandpublishscientificarticle» – це неповторний та цінний досвід для мене, як студентки. Наша лектор – Галія, дуже відкрита, доброзичлива та позитивна людина, яка не просто доповідала матеріал як викладач, а як друг ділилася власним досвідом та помилками. Впродовж курсу ми не лише розглянули основні етапи створення статей, але й всі проблеми та помилки, що можуть у нас виникнути. Для мене, як початківця в написанні наукових матеріалів, це було неймовірно важливо, адже Галія довела, що всі роблять помилки і не варто їх боятися, що критика – це нормально, головне практика та самовдосконалення. Однак, найціннішим, на мою думку, був приклад етики та добропорядності спілкування у науковій сфері. Я впевнена, що отриманий досвід в майбутньому стане мені в нагоді. Я вдячна всім організаторам за таку можливість і чудовий час, проведений у компанії однодумців».
Володимир Шевченко також прокоментував результат навчання: «Для мене як для магістра цей захід був дуже пізнавальним, беручи учать в ньому я здобув чимало знань які допоможуть мені в подальшому у написанні дипломної роботи. Захід був не тільки пізнавальним, а ще й цікавим. Будучи слухачем мені було приємно знаходитися в приємному колективі та слухати лектора Галію».
 
 
   
 
Організаторам стажування дуже приємно отримувати такі схвальні відгуки від учасників заходу, а колектив кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві переконаний, що вкладені сили, час та знання в молоде покоління є запорукою впевненого майбутнього у вільній, соборній та незалежній Україні.
 
 
 
Доцент кафедри технологій у птахівництві,
 свинарстві та вівчарстві

Наталія Грищенко 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook