Викладачі-міжнародники обрали керівника кафедри

16 лютого 2023 року

Важлива та довгоочікувана подія відбулася 16 лютого на кафедрі міжнародних відносин і суспільних наук НУБіП: науково-педагогічні працівники зібралися для того, щоб проголосувати за кандидатуру завідувача кафедри.
Засідання відкрила заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Світлана Харченко, яка розповіла про умови конкурсу та повідомила, що до 15 лютого – фінальної дати подачі заяв – було отримано документи від доктора політичних наук, професора, діючого виконувача обов’язки завідувача кафедри Олександра Шевчука. Присутні були ознайомлені з біографією кандидата: протягом майже 30 років він викладав у найкращих ВНЗ Миколаєва – Миколаївському національному університеті ім. Сухомлинського та Чорноморському національному університеті імені Петра Могили, опублікував за цей період дві сотні наукових робіт у галузі міжнародних відносин, підготував до успішного захисту 5 кандидатів і 1 доктора наук. З серпня 2022 року почав працювати у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Є членом Науково-методичної комісії МОН, а також робочої групи з питань забезпечення ЄФВІ МОН.

У своєму програмному виступі Олександр Шевчук підкреслив ті завдання, які, на його думку, наразі є найбільш перспективними для розвитку кафедри міжнародних відносин і суспільних наук. Він запропонував розглянути можливість відкриття аспірантури зі спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», проведення всеукраїнських конкурсів наукових студентських робіт на базі нашого університету. Щодо найближчих перспектив, то значну увагу він приділив акредитації освітньо-наукової програми «Історія України» та залучення студентів і абітурієнтів до олімпіад.

На підтримку кандидатури Олександра Шевчука висловилися його колеги з кафедри: Наталія Шевченко, Лілія Макаренко, Олена Любовець. Вони відзначили його безсумнівні організаторські якості та високий рівень як науковця. А доцент кафедри Сергій Асатуров підсумував позитивну характеристику тріадою «професіоналізм, порядність, патріотизм». Попередні керівники кафедри – Сергій Білан і Василь Стрілець – також виступили за кандидатуру та підкреслили позитивний досвід, отриманий кафедрою цього року під час акредитації освітньо-професійної програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» для другого (магістерського) рівня.

          

          

За підсумками таємного голосування члени кафедри одноголосно підтримали кандидатуру Олександра Шевчука на посаду завідувача та рекомендували Вченій раді гуманітарно-педагогічного факультету ухвалити відповідне рішення. Головуюча на засіданні Світлана Харченко привітала присутніх з виявленою одностайністю та наголосила на важливості залучення резервів кафедри до употужнення її подальшої діяльності. Цього ж дня Вчена рада гуманітарно-педагогічного факультету теж одноголосно підтримала клопотання кафедри: 23 присутніх, всі за.

Є, мабуть, певний символізм того, що одностайність рішення кафедри та Вченої ради факультету з питання обрання очільника кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, співпало з Днем єднання України. Цей день був запроваджений в Україні рік тому і його головною метою була демонстрація єдності українського народу на тлі військової загрози. Сьогодні українці показали всьому світу свою згуртованість в боротьбі за волю, самостійність, соборність... І кафедра із новообраним керманичем на полі своєї боротьби буде наближати перемогу разом із родиною НУБіП.

     

 

 

Богдан Грушецький,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook