Повна готовність кафедр факультету захисту рослин, біотехнологій та екології до навчального процесу в очному форматі!

20 лютого 2023 року

  Лабораторії факультету захисту рослин, біотехнологій та екології відіграють неабияке значення, адже сприяють науково-педагогічним працівникам у виконанні плану науково-дослідної, науково-методичної та навчальної роботи, допомагають у підготовці навчальних та науково-методичних розробок з урахуванням інноваційних методик викладання дисциплін закріплених за кафедрами. Разом з тим, допомагають студентам в опановуванні теорією та практикою відповідних дисциплін, а також у їх самостійній роботі з науковою та науково-методичною літературою. Надважливо систематично проводити оновлення та вдосконалення навчально-лабораторної бази, технічних засобів навчання, комп’ютеризації та інформатизації навчального процесу, тому керівництво факультету на чолі з деканом Юлією Коломієць тримає в фокусі питання модернізації лабораторій.
  Кафедра екобіотехнології та біорізноманіття завершила підготовку лабораторій до навчальних занять зі студентами в очному форматі, що розпочнеться 6 березня. Перевірено готовність лекційних аудиторій, навчально-наукових лабораторій, комп’ютерної й мультимедійної техніки, лабораторного обладнання. Повністю готове навчально-методичне забезпечення кафедри. До прикладу, науково-навчальна лабораторія біотехнології та клітинної інженерії оснащена сучасними приладами європейської якості та інструментами, необхідними для підготовки магістерських робіт, проведення наукових досліджень, здобуття практичних навичок для подальшої роботи після університету. Студенти, аспіранти та співробітники університету мають можливість працювати і виконувати дослідження, пов’язані з культурою invitro. В лабораторії знаходиться колекція рослин у культурі invitro, яка налічує близько 40 різних видів та сортів, серед яких представники ягідних, декоративних, технічних та екзотичних рослин.

   

  Навчальні лабораторії кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики «Біохімії рослин» та «Фізіології рослин» готові до проведення занять в очному форматі. Робочі місця, хімічні реактиви, обладнання для виконання лабораторних та практичних робіт – все чекає зустрічі студентів у новому навчальному семестрі. Кафедра з нетерпінням чекає натхененних студентів, що прагнуть експериментів, нових досліджень та набуття практичних навичок у лабораторіях.
  Кафедра фітопатології ім. акад. В.Ф.Пересипкіна до проведення навчальних занять підготували лабораторне обладнання, а саме мікроскопи, бінокулярні лупи, термостати, ламінарні бокси, також гербарні та фіксовані зразки рослин з ознаками хвороб, методичні розробки для проведення лабораторних занять.

 

 
  Кафедра екології агросфери та екологічного контролю облаштувала лабораторії мультимедійним обладнанням, що дає можливість підключення як до дротової, так і бездротової мережі Internet. Лабораторія «Прикладної екології та екологічного моніторингу» розміщується у закріпленій за нею аудиторії №70, 4 навчального корпусу проводить практичні заняття із таких дисциплін, як: «Загальна екологія», «Прикладна екологія», «Техноекологія», «Екологічна безпека». Лабораторія «Наземних екосистем», аудиторія №74 проводить практичні заняття із таких дисциплін, як: «Наземні екосистеми та методи біоіндикації», «Заповідна справа», «Екологія агроландшафтів». На базі навчально-науково-виробничої лабораторії «Оцінка впливу на довкілля», що знаходиться в аудиторії №19, переважно, виконуються експериментальні дослідження наукових тематик кафедри, кваліфікаційні магістерські дипломні роботи. Навчально-науково-виробнича лабораторія «Екологічного контролю довкілля», аудиторія №79 запрошує до виконання наукових досліджень аспірантів, магістрантів та студентів бакалавріату.

 

  Кафедра ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин працює над облаштуванням сучасної навчально-науково-виробничої лабораторії – моніторингу пестицидів у технологіях захисту рослин. Її облаштовують за сучасних технологічних рішень в одному з приміщень цокольного поверху 4-го навчального корпусу. На сьогодні проведено достатньо великі обсяги робіт: встановлені витяжні вентиляційні системи, завезено та покладено 140 м² плитки, проведені роботи з електричного обладнання, замінена сантехніка, труби, витяжна система, проведено оздоблювальні роботи стін. Разом з тим, інші лабораторії кафедри підготували методичну літературу, гербарії карантинних бур’янів, колекції карантинних комах, таблиці, роздатковий матеріал. Мікроскопи, бінокуляри, кадоскопи, колекції комах, кліщів, фітолгельмінтів, термостати, сушильні шафи, лабораторний посуд та реактиви також готові до навчального семестру.

 

  Завідувачі кафедр наголосили на дотриманні санітарно-епідеміологічних норм усіма співробітниками та студентами під час проведення занять в навчальних приміщеннях. Підкреслено необхідність постійного контролю за відвідуванням занять студентами, здійснення моніторингу причин відсутності студентів, дотримання дисципліни. Співробітниками кафедр відпрацьовано алгоритм дій у разі сигналу «Повітряна тривога», інструкцію з дотримання правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні.
 Попри складний час, кафедри факультету захисту рослин, біотехнологій та екології плідно попрацювали та гідно підготувалися до початку освітнього процесу в очному форматі. Факультет цілком і повністю готовий до нових занять у весняному семестрі!

Наталія Батрак 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook