Єднаймось, бо в цьому наша сила: довідка щодо нововведеного свята Дня Єднання від факультету харчових технологій

18 лютого 2023 року

      Цьогоріч українці вдруге святкуватимуть 16 лютого День єднання. Ідея щодо такого державного свята виникла на початку лютого 2022 року, під час поширення інформації, що 16 лютого росія може здійснити повномасштабне вторгнення на територію України. 14 лютого 2022 року Президент України Володимир Зеленський видав Указ, згідно з яким 16 лютого 2022 року було визначено Днем єднання в Україні: «Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність»

     Кожен з нас знає, що відбулось за 6 днів від святкування першого Дня єднання. З того часу День єднання для нас щодня. Щоразу, як ми чуємо вибухи і телефонуємо близьким, аби на запитання «як ти?» почути відповідь рідним голосом. Щомиті, як читаємо новини про звільнених полонених, будні захисників. Щоразу, коли розуміємо, що є тисячі тих, хто вже ніколи не відсвяткує цього свята. День єднання від початку повномасштабної війни в Україні для усіх нас - це ще один день, коли ти прокидаєшся зранку з неймовірною вдячністю, тому що доки твій сон оберігають сотні тисяч захисників. І донатимо. Бо це і є суть майже річного Дня єдності.

     Сьогодні закликають підіймати національні прапори та прикріплювати до одягу синьо-жовті стрічки. Також впродовж дня будуть підняті Державні Прапори України на будинках і спорудах у всіх населених пунктах.

     Підтримуйте це свято! Приєднуйтесь, об’єднуйтесь, показуйте силу українців і нашу суперздібність: коли ми разом – ми непереможні.

 

 

Невпинна подяка Збройним Силам України за надійний захист!

 

Аліна Степова,

студентка 2 курсу факультету харчових

технологій та управління якістю продукції АПК

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook