День відкритих дверей на юридичному факультеті НУБіП України

18 лютого 2023 року
  18 лютого 2023 року юридичний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування України провів у дистанційному форматі День відкритих дверей для майбутніх вступників та їх батьків.

  Близько сотні школярів, ліцеїстів, гімназистів, випускників коледжів і навіть студентів інших ЗВО знайшли можливість доєднатися до зустрічі і познайомитися із факультетом. Приємно були бачити серед тих, хто доєднався, і майбутніх абітурієнтів, з якими ми зустрічалися восени 2022 року, і учасників просвітницького проєкту «Школа знавців права», і школярів, до яких в гості навідувалися науково-педагогічні працівники факультету, коли обставини дозволяли це зробити.

  Традиційно зустріч розпочала пані декан факультету Олена Яра, яка змістовно розповіла присутнім про юридичний факультет, його історію, структуру, напрями роботи і можливості, які він відкриває для потенційних студентів, щоб стати конкурентоспроможними фахівцями на ринку правових послуг. Це і навчально-наукові можливості, англомовні програми та курси, спеціальні факультативи, міжнародні проєкти факультету, а також ґрунтовна інформація про організацію безоплатної виробничої практики у органах виконавчої влади, органах суду та прокуратури усіх рівнів.

  Завідувачі кафедр та їх представники познайомили присутніх з навчальним дисциплінами, які вони забезпечують. Про перспективи приватного права, особливо в повоєнний стан наголошував завідувач кафедри цивільного та господарського права Олексій Піддубний, про можливості студентів опанувати міжнародно-правовий блок розказав завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Віктор Ладиченко. Заступник завідувача кафедри адміністративного та фінансового права Віктор Слюсаренко пообіцяв майбутнім студентам зустрічі протягом усього періоду навчання для опанування дисциплін управлінського та правоохоронного блоків, а завідувач кафедри аграрного, земельного та екологічного права Володимир Єрмоленко і представниця кафедри Тамара Новак підкреслили унікальність нашого факультету в опануванні дисциплін, пов’язаних з агарним сектором, продовольством, екологією та природними ресурсами. Завідувачка кафедри теорії та історії держави і права запевнила майбутніх вступників в тому, що навчальні дисципліни кафедри стануть «світлом» і фундаментальною базою для них в засвоєнні правового матеріалу, допоможуть їм орієнтуватися в різних сферах правового регулювання та знайти свою нішу у професійній діяльності. Не минули увагою і таку важливу складову освіти як практичне навчання. Про можливості, які відкриває для студентів робота у факультетській юридичній клініці «Право і справедливість» розповів її очільник Сергій Кідалов.

  Про особливості цьогорічної вступної компанії розказала досвідчений секретар приймальної комісії від юридичного факультету Юлія Канарик. Зокрема, закцентувала на написанні мотиваційних листів, виборі навчальних предметів, необхідних для складання ЗНО в умовах воєнного стану, оплаті за навчання і гарантувала всебічну підтримку і допомогу, а також поділилася контактами для ефективної комунікації та взаємодії.

  Потім відбулася сесія питань-відповідей. Серед питань, особливості навчання в кризових умовах, переведення з іншого навчального закладу, можливість навчання в очному форматі та ін. На усі питання були дані ґрунтовні відповіді, а інформація про те, що у НУБіП України найвищий відсоток очного навчання студентів в Україні загалом та у регіоні зокрема, викликав позитивну хвиля емоцій. Адже ефект присутності не зрівняється з жодними прогресивними дистанційними технологіями, хоча забезпечення дистанційного навчання є одним з найвищих в нашій державі, що підтверджується у звітах про акредитацію освітніх програм Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

  Завершила зустріч Віра Качур, яка запросила присутніх долучитися до весняної сесії онлайн-вебінарів просвітницького проєкту «Школа знавців права», а Олена Яра побажала усім мирного неба, успішного завершення школи, легкого вибору і сподіваннями побачити усіх на студентські лаві восени 2023 року!

Віра Качур,
завідувачка кафедри теорії та історії держави і права

 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook