Вчена рада ННІ енергетики автоматики і енергозбереження розглянула важливі питання життєдіяльності у поточному семестрі

20 лютого 2023 року

    В ННІ енергетики автоматики і енергозбереження відбулося перше у 2023 році засідання вченої ради. У порядку денному - низку питань, які стосуються різних сфер діяльності інституту.

     Вчена рада заслухала доповідь голови вченої ради, директора Віктора Каплуна щодо умов та особливостей початку освітнього процесу у другому семестрі 2022-2023 н.р., про готовність колективу до дистанційного та очного форматів навчання в умовах дії воєнного стану. Доповідач зазначив, що у міжсеместровий період колектив інституту добре попрацював, готуючи науково-методичне та матеріальне забезпечення для дисциплін, які викладаються другому семестрі. Після двох тижнів навчання у весняному семестрі ми маємо хороші показники відвідуваності, учасники освітнього процесу дотримаються графіка навчального процесу. Дирекція інституту щоденно здійснює моніторинг відвідуваності занять.
    Відвідуваність занять студентами онлайн сягає понад 80%. Рівень відвідуваності серед 1-2 курсів в межах 76-84 %, старші курси мають дещо нижчу відвідуваність. Навчання проводиться з використанням усіх технічних можливостей для доступу до електронних навчальних курсів, засобів демонстрації лабораторних робіт безпосередньо із навчальних аудиторій. В інституті обладнано декілька робочих місць, які дають можливість науково-педагогічним працівникам, навіть за відсутності електроживлення, проводити заняття зі студентами.
   Проф. Каплун В.В. поінформував членів вченої ради, що комісією в складі директора інституту, заступника директора Пруднікової Н.Д., завідувачів кафедр та завідувачів лабораторій здійснена перевірка і підтверджена готовність навчальної та лабораторної бази до початку з 06 березня 2023 р. навчання студентів у змішаному форматі.
    Із доповіддю про «Результати поточного моніторингу використання електронних навчальних курсів в умовах дистанційного навчання» виступив відповідальний за впровадження ІКТ Семен Волошин.

    Доц. Волошин С.М. довів членам вченої ради результати проведеної перевірку згідно наказу від 30.01.2023 р. № 1 щодо готовності навчально-методичного забезпечення усіх навчальних дисциплін, закріплених за кафедрами.
Зокрема наголосив, що в ході перевірки був проведений моніторинг ЕНК всіх кафедр інституту, звернув увагу присутніх на дисципліни, які не в повній мірі забезпечені ЕНК, надав інформацію про кількісні показники використання навчального порталу НУБіП України. Доповідач зробив аналі виявлених недоліків та показав шляхи їх усунення, продемонстрував алгоритм налаштування ресурсу «Відвідування» та журналу оцінок. Вчена рада ухвалила рішення щодо посилення навчальної роботи з використанням модульного середовища освітнього процесу. Це питання постійно буде знаходотися на контролі у дирекції.
    Наступним доповідачем був Віталій Савченко, координатор з проєктної діяльності госпрозрахункових підрозділів. У доповіді «Про формування електронних навчальних курсів платформи неформальної освіти інституту» він зробив аналіз уже апробованих (а їх понад 10) навчально-тематичних програм навчальних курсів, проведення яких інститут здійснює на комерційній основі.

    В ході обговорення доповіді було прийнято рішення про покращення якості навчального контенту платформи неформальної освіти інституту, постійне оновлення навчально-тематичних програм, стажування розробників курсів на провідних підприємствах. Ухвалили, що електронні навчальні курси тренінгів, майстер-класів, підвищення кваліфікації будуть розміщені на web-сервісі Google Classroom, що дасть змогу якісного проведення занять у дистанційному форматі.
Традиційно на засіданні вченої ради буда заслухана наукова доповідь
    З доповіддю «Розумні» мережі в Україні: нормативний та дослідницький аспекти» виступив професор кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова проф. Каплун В.В.

    Далі вчена рада розглянула та одноголосно затвердила План засідань на перше півріччя 2023 навчального року.

     В ході засідання вчена рада ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження також прийняла низку важливих рішень, щодо формування плану підготовки інституту до відзначення 125-річчя НУБіП України, умов проведення підсумкової атестації випускових курсів освітніх програм ОС «Бакалавр», ліцензування нової магістерської освітньої програми спеціальності 144 «Теплоенергетика» та розглянула інші поточні питання.

Наталія Пруднікова,
секретар вченої ради інституту

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook