НА КАФЕДРІ ГІДРОБІОЛОГІЇ ТА ІХТІОЛОГІЇ ПРОВЕДЕНО ВІДКРИТУ ЛЕКЦІЮ з ДИСЦИПЛІНИ «ДИНАМІКА ПОПУЛЯЦІЇ РИБ»

20 лютого 2023, 10:49

        Відповідно до затвердженого графіку проведення відкритих лекцій у весняному семестрі 2022-2023 навчального року на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, 16 лютого 2023 року старший викладач кафедри гідробіології та іхтіології Аліна Макаренко провела відкриту лекцію з дисципліни «Динаміка популяцій риб» на тему: «Закономірності плодючості, якості статевих продуктів та нересту риб» для магістрів 1 року навчання спеціальності 207 – «Водні біоресурси та аквакультура».

Лекція відбулася в дистанційному форматі на платформі Zoom. На лекції були присутні не лише студенти, а й науково-педагогічні працівники.

Під час лекції були розкриті основні показники, які використовуються для оцінки плодючості риб, механізми регуляції плодючості і якості статевих продуктів риб, закономірності зміни плодючості риб в залежності від їх біологічних показників, розглянули зміни та відмінності у плодючості риб, вплив плодючості на ефективність відтворення риб.

На лекцію було підібрано різноманітний презентаційний матеріал, що дозволило лектору застосовувати при розповіді, показу слайдів, коментуванні та зберегти стійку увагу магістрів протягом всього заняття. Мультимедійна презентація посилила зрозумілість, логічність і повноту викладення матеріалу лекції.

Лекція старшого викладача Аліни Макаренко була цікавою, пізнавальною, проведена на високому професіональному рівні, мала важливє значенння для здобуття студентами необхідних компетентностей для професійної діяльності за обраною спеціальністю. Після завершення лекції викладачі та студенти провели анонімне анкетування щодо оцінювання якості проведення лекційного заняття.

                                                       

                                              В.о. завідувача кафедри гідробіології та іхтіології,

Наталія РУДИК-ЛЕУСЬКА

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook