ПРОПОЗИЦІЇ ПО ЗМІНАМ В СИСТЕМІ ПІДГОТОВКИ КАДРІВ

22 грудня 2014 року

     22 грудня 2014 року фахівці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК прийняли участь у засіданні контактної групи зборів , яке проводила Національна Асоціація промислового хлібо-пекарства згідно домовленостей з Міністерством освіти і науки України.

У роботі прийняли участь:
 

Об’єднання підприємств хлібопекарної промисловості «Укрхлібпром»,

Національний університет біоресурсів і природокористування України?

Одеська національна академія харчових технологій,

Національний університет харчових технологій,

Харківський державний університет харчування та торгівлі ,

ТОВ «ХК «Хлібні інвестиції»,

Група компаній «Формула смаку»,

ТОВ «УССП «Київський обласний хлібопекарський комплекс»,

ТОВ «УСП «Хлібопекарський комплекс «Кулиничівський».
 

     Засідання розпочав Президент Асоціації Мисик Володимир Юрійович, який акцентував увагу на визнанні пріоритетності Асоціації хлібопекарів в системі освіти. Невід’ємним у роботі він вважає проведення представниками Асоціації інформаційної роботи та популяризації професії хлібопекаря серед школярів, починаючи з 8 класів, щоб вибір професії був усвідомленим, тому в школах слід проводити конкурси, турніри. Школи необхідно забезпечити інформаційними листами, роликами про професію, про те, що очікує в майбутньому спеціаліста. Також Асоціація вважає доцільним радикально змінити систему підготовки хлібопекарських кадрів вузами зі змінами в учбових планах, які будуть підписуватись не Міністерством освіти, а ректором університету та представником Асоціації.    

     Починаючи з 3 курсу, студент повинен 80% навчання проводити за новими учбовими планами в учбових корпусах Асоціації, в аудиторіях, які сьогодні вже майже готові для проведення занять. Учасники контактної групи мали можливість побачити три таких аудиторії, одна з яких розрахована на 250 слухачів. Запропоновано, щоб викладачі пройшли також підвищення кваліфікації і отримали сертифікат від Асоціації. При підборі студентів Асоціація пропонує звертати особливу увагу і на медичне підтвердження про стан здоров’я. 
     Представники університетів мають надати до 15 січня 2015 року пропозиції по змінам в системі підготовки кадрів, а після підведення підсумків, не пізніше одного тижня, комісія повинна сформулювати кінцевий варіант для подання в уряд, щоб впровадити нову систему підготовки кадрів з нового навчального року.
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook