На засіданні вченої ради механіко-технологічного факультету рекомендовано претендентів на заміщення посад завідувачів кафедр

20 лютого 2023 року
   Зосередженість на якості навчання та активній науковій діяльності, підтримка зв’язків з виробництвом, у світлі практичної підготовки здобувачів вищої освіти, в поточному семестрі – являються фундаментальними мотиваційними рушіями, для студентства та трудового колективу механіко-технологічного факультету. У такому ключі, 16 лютого 2023 року, відбулося засідання вченої ради механіко-технологічного факультету.

   Незважаючи на обмеження поточного періоду, пов’язані з війною, факультет наполегливо працює, виконує намічені завдання, не знижує темпів в освітній та науковій складових.
   Декан факультету Вячеслав Братішко висвітлив підсумки діяльності за місяць та поточні завдання, які стоять перед колективом, наголосив на максимальній зосередженості та відповідальності викладачів кафедр за якість проведення навчальних занять. Декан акцентував увагу на контролі участі кожного студента в освітньому процесі, безпосередньому зв’язку із здобувачами вищої освіти, підтримці їх дієздатності. Також, потрібно підсилити проведення профорієнтаційної роботи та участь викладачів факультету у міжнародних наукових проектах. Цілеспрямована дія кожного працівника, завжди підтримує життєві функції будь якої організації і корелює із стабілізацією її розвитку. Тому, всім потрібно усвідомити планові показники і продовжувати відповідально працювати.

   Про новітні підходи у забезпеченні якісних показників збирання урожаю зернових культур, членів вченої ради ознайомив завідувач кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту, професор Іван Роговський, у рамках наукової доповіді «Інноваційні Smart-технології інженерного менеджменту виробництва зернових сільськогосподарських культур». Електронний контроль якісних і кількісних показників збирання урожаю, з польового масиву, наразі, знаходиться в полі зору практично всіх виробників аграрної продукції. Факультету потрібно розвивати наукову діяльність, у даному напрямку та впроваджувати отримані результати в освітню складову і сферу послуг для аграрних підприємств.

   Заступник декана з навчальної і виховної роботи Ігор Сівак, презентував членам вченої ради результати зимової сесії студентів факультету.
   Студенти відпрацювали всі заплановані лабораторні і практичні роботи в лабораторіях факультету, засвоїли лекційний матеріал, провели активну діяльність на електронній навчальній платформі університету. Заліки і екзамени складали 699 здобувачів вищої освіти факультету. Студенти 1 курсу, у кількості 176 осіб, складали сесійний контроль в очному форматі, студенти 2, 3, 4 курсів і магістратури, у кількості 523 особи – у дистанційному. За результатами сесії, факультет має 75 відмінників, знання 259 студентів оцінені на рівень «добре», задовільні оцінки мають 283 студенти. Після складання сесійного контролю, заборгованості мали 82 здобувачі вищої освіти. Наразі, заборгованості ліквідували 42 студенти, ще 40 студентів доопрацювали навчальний матеріал і складають сесійний контроль у додаткові відомості.

   Роботу кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві, щодо підвищення якості підготовки фахівців, наукових досліджень та розвитку матеріально-технічної бази, висвітлив завідувач кафедри, професор Василь Хмельовський. Кафедра була створена 01.04.2021 р. згідно наказу ректора НУБіП України №225 від 15.03.21 р, шляхом об'єднання у структурі механіко-технологічного факультету двох кафедр: охорони праці та інженерії середовища і механізації тваринництва. Наразі, кафедра наростила матеріальний потенціал, потужно проводить освітню і наукову діяльність, науково-педагогічні працівники кафедри, беруть активну участь у профорієнтаційних заходах та виховних процесах студентського середовища.

   Відповідно до оголошеного конкурсу на заміщення посад завідувачів кафедр та згідно з рішеннями засідань кафедр: тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів; сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка; охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві, було заслухано претендентів на заміщення вказаних вакантних посад і проведена процедура таємного голосування. За результатами голосування, Вчена рада механіко-технологічного факультету рекомендує Вченій рад Університету до обрання на посаду завідувача кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів професора Євгена Калініна, на посаду завідувача кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка доцента Юрія Гуменюка, на посаду завідувача кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві професора Василя Хмельовського.

   Також, на засіданні були розглянуті навчальні і наукові матеріали, підготовлені працівниками факультету, до видання.

 

Ігор Сівак,
заступник декана механіко-технологічного факультету
з навчальної і виховної роботи

  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook