Кафедра педагогіки запрошує на навчання найкращих

20 лютого 2023 року

17 лютого відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України секція «Педагогіка». На цьому молодіжному кворумі головою журі запросили завідувача кафедри педагогіки, доктора педагогічних умов, доцента Сопівника Руслана Васильовича. Кафедра педагогіки тривалий час плідно співпрацює з МАН України Київської області і це одна із чергових кооперацій зусиль фахівців нашої кафедри з фахівцями малої академії щодо підготовки молодих дослідників-педагогів.

Учасники конкурсу демонстрували свої наукові надбання у вигляді постерних презентацій та оприлюднювали загальні висновки робіт, брали активну участь у дискусіях з обговорення досліджуваних питань.

Дружна сім’я академії, що сьогодні забезпечує організацію науково-дослідницької діяльності учнів, створює умови для їх інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення, сприяє нарощуванню наукового потенціалу країни, щиро вітала на своєму вебінарі завідувача кафедри педагогіки НУБіП України, доктора педагогічних наук Руслана Сопівника, який представив кафедру педагогіки, що за підсумками Вступної кампанії 2022 отримала першість серед університетів які випускають бакалаврів спеціальності 015 «Професійна освіта» набравши рекордну кількість студентів. Це і є чітким і виразним сигналом щодо професійного самовизначення юних дослідників, які цікавляться антропологічними науками.

Організатори наукового свята (а воно об’єднало біля півсотні обдарованих учнів старших класів загальноосвітніх закладів Київського регіону, що здобули перемоги в чисельних конкурсах МАН) висловили думку про те, що МАН сильний своєю співпрацею з провідними закладами вищої освіти. Завдяки контактам академії з освітніми та науково-дослідницькими установами обдаровані українські школярі та їхні наставники мають можливість поглиблювати свої знання, отримувати необхідний досвід у провідних лабораторіях, презентувати свої здобутки. Було підкреслено, що одне з чільних місць в когорті 146 постійних партнерів у сфері освіти, науки, дипломатії та музейної справи у 35 країнах світу НУБіП займає лідируючу позицію.

На заході була презентована діяльність відділення: Філософії та суспільствознавства, Секція: педагогіка. Модератор веб-семінару Ольга Терехова представила учасників заходу, очільників секцій та висловила теплі слова подяки на адресу НУБіП та особисто Руслану Васильовичу Сопівнику за плідну співпрацю в організації спільного освітньо-наукового простору.

Одним із етапів конкурсу стало представлення учнями своїх наукових проектів на конференції. Учасники фокусували увагу на актуальних питання навчання, виховання і розвитку особистості, а саме: Нечупій Лілія – (Ігрова діяльність як засіб розвитку комунікативних навичок дітей із розладом аутичного спектра), Прохацька Софія – (Розвиток читацьких інтересів учнівської молоді в умовах цифровізації (на матеріалі української літератури періоду російсько-української війни ХХІ століття), Нижник Катерина – (Виховання гармонійної особистості в педагогічній спадщині Григорія Сковороди), Пашкевич Анастасія – (Дистанційне навчання як виклик часу), Яблунівська Марія – (Особливості впливу мереж на спілкування підлітків) та Городніцька Анжела - (Дистанційне навчання в умовах війни та блекауту).

Порядок роботи передбачав: постерна презентація де учасники коротко описували результати дослідження. Журі прискіпливо оцінювали всіх молодих науковців та надавали їм поради.

Наступна частина даного заходу стосувалась повноцінного виступу під час якого учасники конференції мали змогу задавати питання своїм колегам.

Після обговорення актуальних педагогічних проблем, журі перейшли до оцінювання робіт конкурсантів, заповнення підсумкового протоколу та підбиття підсумків.

Руслан Сопівник, підводячи підсумки зауважив на перевагах здобуття освіти в НУБіП України, зокрема на гуманітарних спеціальностях, розповів про існуючі, акредитовані освітні програми, за якими студенти здобувають вищу освіту на кафедрі педагогіки гуманітарно-педагогічному факультеті. Безпрограшними аргументами на користь освітніх програм, запроваджених на цій кафедрі, є елітний професорсько-викладацький склад, практика та стажування у провідних країнах Європи, можливість отримання подвійного диплому європейського зразка, сучасна лабораторно-практична база, атмосфера, яка панує в закладі, самі студенти, які задоволенні навчанням та розповідають про можливості кар’єрного зростання. Врешті-решт, загальновизнано, що світова еліта рекрутується з числа випускників гуманітарних спеціальностей. Університет має високотехнологічний, відбудований ІІІ навчальний корпус, де естетика приміщень, їх оздоблення і оснащення формують загальну культуру особистості. Завідувач кафедри наголосив, що академічне середовище має бути бездоганним у своїх формах, змістовому наповненні, що власне і демонструє Національний університет біоресурс ів і природокористування України. Руслан Васильович закликав молодих науковців МАН України до наукової співпраці у рамках діючих в університеті наукових шкіл та лабораторій.

Завідувач кафедри запросив обдаровану молодь вже зараз обирати собі наставників, визначатись з вибором майбутньої професії і наукової школи, використати всі можливості, які надає НУБіП України - один із кращих університетів країни дослідницького типу.

 

асистент кафедри педагогіки,
Василь Костинюк

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook