І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь

21 лютого 2023 року

І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь (Т. Шевченко)
Підвищення кваліфікації співробітників в умовах пандемії і війни – не проста для вирішення, але необхідна складова успішного розвитку кафедри, яка навчає студентів різних освітніх рівнів, як бакалавр, магістр, PhD. І в цьому випадку, чим більше векторів ,,самостійного вдосконалення,, вибирається НПП – тим краще. Зараз все настільки бурхливо розвивається, що важко знайти час для цього за парами, лабораторними роботами, статтями і т.д. Але, є велике ,,але,, - хто активно працював раніше, той в складні нинішні часи буде працювати ще більш відповідально, і, відповідно, матиме кращі результати. За минулий рік кафедра аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води НУБіП України, готуючись до акредитації ОНП PhD за спеціальністю 102 «Хімія», підвищувала кваліфікацію за наступними спрямуваннями:

 

Не менш важливим також є ділитися своїми досягненнями для підвищення кваліфікації науковців і виробничників інших організацій в рамках договорів про співробітництво.
16 лютого в м. Дрокія (республіка Молдова) відбувся науковий семінар "Світові тенденції та інновації у сільському господарстві", який об’єднав не тільки науковців, а й аграріїв та практиків. Організаторами семінару стали Міжнародний сільськогосподарський кластер "Дністер", SRL "Biovicol Agro" та ТОВ "Агроальт". Дуже приємно, що організатори (агрокластер "Дністер" входить до ради роботодавців агробіологічного факультету), знайшли можливість долучатися до роботи семінару нашим фахівцям та ділилися цінним досвідом.

Пишаємося, що одним із запрошених спікерів цього семінару була доцентка кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води Ольга Олександрівна Кравченко, яка представила доповідь щодо підходів до оцінки екологічної безпеки препаратів, отриманих абляційною нанотехнологією.
Не дивлячись на воєнний стан, українська наука не тільки продовжує успішно розвиватися, а й ще ділиться досвідом з колегами інших країн. І це не дивно, тому що першочергове завдання аграрного сектора – надійне забезпечення населення екологічно безпечною сільськогосподарською продукцією. І ми впевнені, що українська наука у процесі відбудови держави у повоєнний час буде мати пріоритет.
Як говорив наш Великій Кобзар - «І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь».
 

   Завідувач кафедри, 

                                      Володимир Копілевич

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook