Першокурсники групи ТТ-2206 відвідали Музей анатомії НУБіП України

21 лютого 2023, 15:34
МТФ

 Першокурсники групи ТТ-2206 відвідали Музей анатомії НУБіП України

 
Як показує досвід педагогічної діяльності у ЗВО, чим більше студенти залучені до різних цікавих позааудиторних заходів, тим вони краще навчаються, міцніше гуртується колектив студентської групи і створюється атмосфера доброзичливості та взаємопідтримки в ньому. Означені заходи, серед яких: відвідування музеїв, концертів, народних музичних і художніх колективів, участь у спортивних тренуваннях та змаганнях, вікторинах, студентських святах та клубних турнірах, безперечно насичують студентське життя і дають студентам можливість безпосередньо доторкнутися до історії, культури, спорту та поринути у світ самобутньої спеціалізації рідного навчального закладу.
6 жовтня 2022 р. студенти першого курсу механіко-технологічного факультету груп АІ-2201 і ТТ-2206 під керівництвом кураторів, доцентів Дев’ятко О.С. та Дьоміна О.А. відвідали Музей анатоміії НУБіП України, що знаходиться у навчальному корпусі № 12.
 

 
Унікальність і самобутність означеного музею полягає в тому, що його експонати створювались і примножуються силами кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка за видатної творчої ініціативи засновника музею – завідувача кафедри, д.в.н., професора Мельника Олега Петровича.
З непідробною цікавістю студенти оглядали анатомічні експонати, яких на сьогоднішній день в музеї представлено понад 1,5 тисячі. Вони наочно представляють фауну всіх континентів. Першим експонатом тут став череп антилопі кані. Також є скелети носорога на ім’я Джоні, який колись мешкав в Київському зоопарку, та його дружини. Не менш цінним є експонат вовка, який знімався у рекламних роликах для українського телебачення.
Під час екскурсії студентам розповіли та показали внутрішні органи тварин: язик тигра, серце коня. Найбільше всіх вразили експонати мозку людини та черепу часів Княгині Ольги.
Перебуваючи в приміщенні музею, студенти неабияк були вражені оздобленням та оригінальними малюнками природи, численними колекційними зразками тварин та портретами відомих анатомів.

 
Слід відзначити ще одну цікаву особливість музею. Він має також експонати які не можуть вміститись у приміщеннях навчального корпусу. Зокрема макет хребта кита, що має досить велику довжину. Винахідливі організатори музею розмістили цей експонат на вулиці біля корпусу, але так, щоб він не підлягав впливу снігу і дощу.

 
Від себе і від студентів висловлюємо щиру подяку організаторам цієї цікавої екскурсії: заступникам декана механіко-технологічного факультету, доцентам Сіваку Ігорю Миколайовичу і Ачкевич Оксані Миколаївні; доценту кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка Дев'ятко Олені Сергіївні; студентці 2-го курсу групи ТТ-2106 Сак Валентині (помічник куратора групи ТТ-2206); всьому колективу кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин, а особливо її завідувачу професору Мельнику Олегу Петровичу.
 
Доцент кафедри транспортних технологій та засобі у АПК,
Олександр Дьомін
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook