Онлайн марафон із Фінансової грамотності

21 лютого 2023, 15:38

   На кафедрі банківської справи розпочався (20-24 лютого 2023 р.) онлайн марафон із Фінансової грамотності – п’ять днів онлайн занять, 10 цікавих тем і зворотній зв’язок. Це шанс стати на крок ближче до своїх фінансових мрій разом з Академією фінансової грамотності.
   В цьому онлайн марафоні і взяли участь студенти 1 курсу 1 групи та студенти 2 курсу 2 групи факультету аграрного менеджменту.



Виступаючі познайомили слухачів із поняттям багатства, бідності та фінансової грамотності. Було наголошено на тому, що бути фінансово грамотною людиною у сучасному світі не тільки важливо, але і престижно. Адже правильне розпорядження фінансами – вірний ключ до фінансового благоустрою.



   За гроші щастя не купиш, згодні? І це справді так. Але, водночас, уявити життя в сучасному світі без грошей неможливо. Усі ми ухвалюємо фінансові рішення щодня, а тому гроші – або те, як ми ними управляємо – впливають на різні сфери життя: роботу й відпочинок, здоров’я та стосунки, урешті – й на щастя. Це не повинно нас лякати, а швидше, навпаки – спонукати до того, щоб стати фінансово грамотними, свідомими та відповідальними за свій добробут.
   Адже фінансова ціль – це кінцевий результат, якого ми прагнемо досягти, виражений в грошах, це здатність правильно мислити.
   Лектори ознайомили слухачів із історією грошей, познайомили із формами грошей, видами грошей. Слухачі заслухали історію становлення української гривні.

   Було цікаво. Надіємося, що ще багато цікавого чекає нас протягом наступних 4 днів. Адже ми ще почуємо про фінансову систему та фінансові послуги, про заощадження та інвестування, про запозичення та кредити та про захист прав споживачів із фінансової грамотності.
   Проте, слід завжди пам’ятати, що необхідно постійно працювати над собою, адже ми самі – коваль свого щастя та успішного майбутнього!!!
   А фінансова грамотність – це здатність правильно мислити, здатність формувати адекватне, правильне відношення до грошей.

Оксана Пащенко
доцент кафедри економічної теорії

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook