Атестація аспірантів факультету конструювання та дизайну

20 лютого 2023 року

Атестація аспірантів є невід’ємною складовою їхньої підготовки, оскільки дає змогу підвести певні проміжні підсумки роботи та тримати критичні зауваження від досвідчених вчених – членів атестаційної комісії.

Згідно наказу ректора університету № 38 на факультеті конструювання та дизайну 20 грудня було проведено такий захід. Комісія працювала у дистанційному форматі. Наразі на кафедрах факультету проходять підготовку 11 аспірантів за спеціальностями 133 – Галузеве машинобудування, 131 – Прикладна механіка, 162 – Біотехнології та біоінженерія, 192 – Будівництво та цивільна інженерія. Всі вони представили свої здобутки за звітній період перед комісією.

 

У вступному слові гаранти освітньо-наукових програм зосередили увагу аспірантів та їхніх наукових керівників на виконанні освітньої складової підготовки: здачі заліків та іспитів з дисциплін і проходженні педагогічної практики.

Гарант освітньо-наукової програми 133 Галузеве машинобудування проф. Іван Роговський проінформував про отримання ліцензії НАЗЯВО щодо акредитації ОНП і подякував всім хто був задіяний у цьому процесі. Він також наголосив про необхідний мінімум опублікованих наукових праць для того, щоб мати право захисту дисертації.

 

У своїх виступах аспіранти проінформували комісію про ступінь виконання дисертаційного дослідження, кількість опублікованих та поданих до публікації наукових праць за звітній період та відповіли на запитання про зміст їхньої наукової роботи.

Особливо ретельно комісія перевіряла рівень підготовки до проходження захисту аспіранта останнього року навчання Валерія Макарця (термін його навчання спливає у вересні цього року). Валерій повідомив, що у квітні готовий у повному обсязі доповісти результати своєї наукової роботи на одній із наукових конференцій та пройти передзахист на кафедрі конструювання машин і обладнання. Захист дисертації планується провести у вересні цього року.

  

Насамкінець декан факультету конструювання та дизайну доц. Зиновій Ружило наголосив на необхідності системної роботи у підготовці дисертації, вчасної здачі заліків і екзаменів, проінформував про широкі можливості апробації результатів дисертаційних досліджень на наукових конференціях, які щороку проходять на факультеті конструювання та дизайну, та побажав аспірантам подальших успіхів у науковій діяльності.

 

 Заступник декана з наукової роботи

Юрій Ромасевич

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook