Кафедра педагогіки продовжує писати історію про майбутнє....

23 лютого 2023, 22:48

Попри надскладні реалії ми продовжуємо працювати на майбутнє! Шукаємо надійних партнерів в освітньому просторі для розбудови стратегічно орієнтованих і довгострокових спільних проєктів співпраці! Відтак 15 лютого відбулась зустріч із учнями-випускниками та директоратом ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту».

 

Доктор пед. наук, професор Гречаник Н. І. презентувала реалії діяльності та перспективи розвитку НУБіП України і кафедри педагогіки, зокрема в межах впровадження освітньо-професійних програм за бакалаврським і магістерським рівнями.

 

З огляду на те, що ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту» здійснює підготовку кваліфікованих кухарів, контролерів харчової продукції (виробництво молочних, м’ясних та рибних продуктів), лаборантів хіміко-бактеріологічного аналізу гарант ОПП Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології) докт. пед. наук, професор Васюк О. В. зупинилась на унікальності представленої програми, вирізняючи аспект кваліфікації випускників спеціальності, широкий спектр їх працевлашування в закладах профільної середньої, професійної (професійно-технічної), позашкільної, фахової передвищої освіти та можливість поєднання своєї фахової реалізації на підприємствах, установах і організаціях, пов’язаних із аграрним виробництвом, переробкою сільськогосподарської продукції та харчовими технологіями.

Поряд із цим, низка питань мотивованих учасників зустрічі стосувалась умов навчання працевлаштованих студентів, навчання на контрактній основі, стипендіального забезпечення тощо.

 

Модераторами зустрічі була представлена розгорнута інформація щодо складання НМТ в 2023 році, ефективності підготовчо-консультативних курсів на базі університету, Олімпіади НУБіП України для вступників, прохідний бал тощо. Окрім прогнозованих правил прийому до ЗВО в 2023 році увага учасників заходу була закцентована на низці переваг навчання в університеті: розташування закладу, місце НУБіП України у вітчизняних і міжнародних рейтингах, стовідсоткове забезпечення студентів гуртожитком, можливість навчання на військовій кафедрі, міжнародна співпраця, програма подвійних дипломів, неперервність ступеневої підготовки здобувачів вищої освіти, новаційність освітнього процесу, активне студентське життя тощо.

 

У перебігу зустрічі з директором ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту» канд. пед. наук, доцентом Ігнатенком С. В. було обговорено започаткування й розвиток перспективних шляхів співпраці колективу кафедри педагогіки з викладацько-учнівським колективом училища. Зокрема окреслено напрями реалізації спільних проєктів: у сфері забезпечення підготовки випускників училища за анонсованою ОПП «Професійна освіта. Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології» в межах об’єднання зусиль задля підвищення якості надання освітніх послуг; розширення баз і вдосконалення змісту практичної підготовки здобувачів освіти; підвищення кваліфікації та стажування викладачів училища і майстрів виробничого навчання харчового профілю; розроблення та впровадження проєктів науково-прикладного характеру; залучення викладачів і майстрів виробничого навчання до колективної публікаційної активності; проведення заходів різного рівня на інтерактивних майданчиках (семінари, вебінари, майстер-класи, науково-практичні конференції тощо); проведення екскурсій на реально діючих моделях аграрного виробництва тощо.

Зустріч завершилась узагальненням щодо процесу виконання кафедрою педагогіки і ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотраспорту» намічених спільних цілей, що зумовлені прагненням будувати свої взаємовідносини на засадах рівності, прозорого партнерства та захисту інтересів один одного.

Колектив кафедри педагогіки НУБіП України висловлює щиру подяку директору ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотраспорту» канд. пед. наук, доценту Ігнатенку С. В. за сприяння в організації та проведенні зустрічі. Далі буде...

 

професор кафедри педагогіки
Наталія Гречаник

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook