КРАЇНОЗНАВЧІ СТУДІЇ ПРО РУМУНІЮ

20 лютого 2023, 10:10

20.02.2023 р. доцентом кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Якушко К.Г. було проведено виховний захід « Країнознавчі студії про Румунію» на факультеті землевпорядкування з групами 2201 ЗЕВ, 2202 ЗЕВ та 2203 ЗЕВ. Румунія розглядалася як країна, що надала прихисток від воєнних загроз багатьом українцям у цілому та представникам студентства факультету землевпорядкування Національного університету біоресурсів та природокористування зокрема та як країна великих природніх багатств, історії, культури й географічний об’єкт для дослідження геодезистами.

Першокурсники зацікавилися географічними, топографічними, культурними, політичними особливостями країни, дізналися про безпосередні враження перебування у цій чудовій країні, привабливій для туристів з неозорими просторами, гірськими пейзажами, виходом до моря тощо так само, як початківці у вивченні професійної іноземної мови ознайомилися із психологічними особливостями навчання в українському виші та румунській школі, перебуваючи закордоном.

 

 Окрім загального культурного розвитку на занятті з англійської мови за професійним спрямуванням, викладачка надала поради до організації публічного виступу та скоригували недоробки в оформленні презентації на кшталт замінити позиції «Links to the sources» на«References», « Dictionary» на «Vocabulary(key words)», активізувати увагу слухачів через перевірку засвоєного у «Questions to audience» та групувати поблоково текст слайда, використовуючи фігури Smart Art, не читати кожне слово слайду, а представляти наявну інформацію узагальнено, синонімічно з акцентом на деталях певного пункту тощо.

  

 Вважаємо виховний захід «Країнознавчі студії про Румунію» важливим елементом адаптації першокурсників технічних та агробіологічних спеціальностей до входження в іншомовне професійне середовище із залученням ситуацій реального життя.

В. Кизима

студентка гр. ЗЕВ 2201

К. Якушко

доцентка кафедри англійської мови для технічних

та агробіологічних спеціальностей

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook