Атестація аспірантів та здобувачів на механіко-технологічному факультеті

23 лютого 2023, 9:26
   21 лютого відбулось планове засідання наукової ради механіко-технологічного факультету. Головними питаннями засідання були: атестація аспірантів і здобувачів факультету та виконання відповідних наказів Ректора НУБІП України, академіка Станіслава Ніколаєнка.
   Під керівництвом науковців механіко-технологічного факультету: професорів Войтюка В.Д., Поліщука В.М., Роговського І.Л., Теслюка В.В., д-р техн. наук Братішка В.В., доцентів Гуменюка Ю.О., Надточія О.В., Сівака І.М., Тітової Л.Л. аспіранти та здобувачі першого року навчання захищали тематику та методики дисертаційних досліджень; аспіранти другого та третього років навчання представляли науковій спільноті факультету проміжні результати власних досліджень.
   Аспіранти-випускники 2018 року вступу наводили фінальні результати досліджень та звітували щодо готовності дисертації до захисту. Денис Можарівський, Іван Кузьмич, Андрій Байталоха, Дар’я Поперечна - представники наукової школи проф. Роговського І.Л. і кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка - на традиційно високому науковому та професійному рівні представили результати підготовлених до захисту дисертаційних досліджень. Вся повнота та завершеність результатів їх дисертаційних досліджень підтверджується, зокрема, широкою апробацією та висвітленням у наукових фахових виданнях: в середньому у 10 наукових працях та двох патенти на корисну модель.

Присутні члени наукової ради звернули увагу на назрілу актуальність результатів дисертаційних досліджень для хліборобів України та світу – підвищення ефективності використання зернозбиральних комбайнів. Тому логічною рекомендацією здобувачам було пришвидшити підготовку дисертацій до захисту у термін травень – червень 2023 року.

   Керуючись успішним прикладом випускників аспірантури, аспіранти та здобувачі першого року вступу, на концептуальному рівні захищали свої новаторські ідеї. Завдяки представленню різнопланових фахівців серед науково-педагогічних працівників механіко-технологічного факультету, для майбутніх докторів філософії склалась унікальна ситуація щодо можливості вибору різнопланових тематик досліджень. Так аспіранти Роман Пінчук та Дмитро Сакунов планують дослідити закономірності, що впливають на підвищення ефективність роботи культиваторів. Тимур Валієв планує направити зусилля на обґрунтування параметрів процесу виробництва біогазу; Вадим Грицюк – на обґрунтування параметрів подрібнювача рослинних матеріалів; Ігор Осадчий – на обґрунтування параметрів самохідних обприскувачів, а Максим Коберник – на обґрунтування параметрів Smart-технологій діагностування самохідних бурякозбиральних машин!

    Не зважаючи на те, що здобувачі тільки розпочали формування наукового завдання, представлення та обговорення ідей проходили в умовах живої наукової дискусії. Безумовно, такий високий рівень вмотивованості свідчить про свідомий вибір та неминучий успіх майбутніх експертів-науковців.
   Аспіранти другого та третього років навчання представили вже конкретні результати своїх досліджень. Різноплановість тематик ще раз підтвердили широке коло науково-прикладних напрямків роботи механіко-технологічного факультету.
   Михайло Уманський, Руслан Шатров, Олександр Швидун – аспіранти другого року навчання – представили перші наукові наробітки щодо підвищення надійності функціонування зернозбиральних комбайнів та використання спеціального устаткування.
   Аспіранти третього курсу представили близькі до завершених результати наукових досліджень. Євген Дворник представив експериментальні закономірності виходу біогазу, залежно від тривалості метанового бродіння (при монодеструкції гною ВРХ метаногенами). Дмитро Задорожнюк навів нові науково обґрунтовані технічні та технологічні рішення та розробки, які спрямовані на підвищення ефективності технічного контролю гідравлічних систем зернозбиральних комбайнів в умовах сільськогосподарських підприємств. Ігор Ничай експериментально обґрунтував ефективність термінів машиновикористання зернозбиральних комбайнів на їх техніко-експлуатаційні характеристики в умовах сільськогосподарських підприємств.

   У підсумку засідання наукової ради та атестації аспірантів МТФ, голова наукової ради, декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко звернув увагу присутніх на безупинний процес наукової творчості та пізнання в будь-які, навіть найскладніші часи існування нашої держави та НУБІП України. Всі присутні члени наукової ради МТФ прогнозовано побажали успіхів та натхнення аспірантам, здобувачам та їх науковим керівникам у цей непростий, але дуже важливий для України час.
 

Вячеслав Мацюк, заступник декана з наукової роботи
механіко-технологічного факультету

 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook