Студенти факультету харчових технологій та управляння якістю продукції АПК беруть активну участь у виховних заходах на честь державних свят

20 лютого 2023 року

 

Студентська пора - прекрасна і найсвітліша.

Беремо від неї по максимуму і йдемо по життю

з оптимізмом - підкорювати нові вершини знань.

Спілкуємося зі старими друзями і знаходимо нових. 

Пам'ятаємо, що Ми - майбутнє нашої неосяжної країни!
    І нехай наші досягнення стануть гордістю

нашої родини і нашого славетного НУБіП України!

 

     19 та 20 лютого 2023 року куратори та студенти факультету провели виховні години, в форматі onlinе та ofline, які стосувалися виховання фахівця, громадянина, патріота. Саме сьогодні ми маємо приділяти таким подіям особливу увагу і навчати нашу молодь цінувати спадщину.

 

    19 лютого 2023 року українці відзначають День державного герба. Цього дня, 1992 року, тризуб офіційно став національним символом, який зараз знають у всьому світі. Однак його історія почалася задовго до здобуття Україною незалежності, і навіть раніше за часи Київської Русі.

     Тризуб має тисячолітню історію. У часи Української Народної Республіки Тризуб затверджено державним гербом України, що підкреслює спадкоємність із попередніми періодами української історії. У 20 столітті Тризуб став символом боротьби українців за незалежність. Радянський тоталітарний режим назвав його як «націоналістичний знак». Використання Тризубу в СРСР було заборонено, «винуватців» суворо карали.Коли Україна відновила свою незалежність у 1991 році та обрала тризуб своїм державним гербом, це ознаменувало спадкоємність з тради-

ціями Української Народної Республіки. Російська агресія в Криму та на сході України почалася зі знищення Тризуба як показника української ідентичності. Зараз тризуб об’єднує українських патріотів, які сьогодні захищають наш суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Для всіх українців у будь-якій частині світу Тризуб є символом їхньої землі, Батьківщини. Протягом століть Тризуб об'єднував українців, уособлюючи зв’язок поколінь і прагнення українців до незалежності, власної державності та соборності.

      Сьогодні студенти факультету харчових технологій та управління якістю АПК  нагадати всім про історію нашого символу у соціальній мережі Instagram на сторінці нашого факультету та провівши виховну годину.

      Вшановуємо наш національний символ, будьмо гідними нашої історії та викликів, які стоять перед українською нацією сьогодні!

      Радимо переглянути і познайомитися із цікавими фактами про Тризуб 

 

     20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану. Цього дня 2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану. 21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Того дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею», а під час прощання із загиблими лунала пісня «Плине кача…», яка стала українським народним реквіємом.

  

    Пам’ятаємо про кожного героя, хто зробив внесок у майбутнє незалежної та суверенної України. Кожне віддане життя, починаючи з 2014 року і до сьогодні - велика втрата для українського народу. Наші Герої боролись і борються за свободу, бо ніяк інакше на українській землі бути не може. Найменше, що ми можемо зробити - згадувати про них. Тож студенти факультету харчових технологій та управлінняякістю продукції АПК відвідали меморіали уславлення пам’яті Героїв Небесної Сотні та вшанували Героїв хвилиною мовчання.

 

Пам’ятатимемо завжди кожного Героя.

 

СЛАВА НАШИМ ГЕРОЯМ, ЯКІ ВІДДАЮТЬ СВОЄ ЖИТТЯ ЗАРАДИ МИРНОГО НЕБА НАД УКРАЇНОЮ.

СЛАВА УКРАЇНІ!

 

Аліна Степова та Каріна Косяк,
студентки факультету харчових

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook