Відкрите заняття доц. кафедри іноземної філології і перекладу Пилипенко О.П.

21 лютого 2023 року

Показове відкрите заняття – це методичний захід, під час якого відбувається показ кращого досвіду, пропаганда нових педагогічних надбань і актуальних питань методики. «Freundschaft- Was macht eine echte Freundschaft aus?» – тема відкритого заняття з практичного курсу німецької мови для студентів 3 курсу (спеціальність 035.04 Філологія. Германські мови та літератури (переклад включно)), яке 14 лютого 2023 р. було проведено доцентом кафедри іноземної філології і перекладу Пилипенко О.П.

   Викладач вдало і вмотивовано обрала тип заняття для реалізації поставленої мети – збагатити знання студентів з практичного курсу основної іноземної мови, плекаючи в них жагу до вивчення іноземної мови, культури спілкування та соціокультурного аспекту життя. Навчальний матеріал заняття був структурно організований, заняття почалося актуалізацією опорних знань. У ході обговорення нового матеріалу викладач активувала знання студентів, набуті у попередніх заняттях з курсу, а також з курсів фонетики, лексикології, стимулювала їх до логічних міркувань та порівнянь, до вираження власної думки іноземною мовою.
   Присутні на занятті члени комісії проф., д-р пед. н. Амеліна С. М., доц. кафедри іноземної філології і перекладу, к. філол. н. Ольховська Н. С., д-р гуманітарних наук у галузі мовознавства, доц. кафедри іноземної філології і перекладу Захуцька О.В., ст. викл. Колесник М.Ю. відмітили використання викладачем прийомів, що забезпечують активізацію групи студентів та окремої особисті, здійснення диференційованого підходу до групи та вміння володіти аудиторією.


   Позитивне враження склалося і від того, що лекція проводилися з елементами дискусії із студентами та їх участю в обговоренні окремих аспектів матеріалу. Серед найкращих було відмічено Цивенко Дар'ю, Куценко Ірину, Теліженко Ганну, Коваль Ганну. Під час виконання практичних завдань викладач виступала у ролі консультанта, порадника. Загалом заняття було проведене в атмосфері активної взаємодії.

   Показове заняття було проведено на високому методичному рівні і відповідає основним програмним вимогам здійснення організації даного виду педагогічної діяльності.

 

Олена Пилипенко,
доцент кафедри іноземної філології і перекладу

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook