Кафедра педагогіки: працюємо на перспективу

24 лютого 2023, 11:26

Організаційна зустріч студентів групи ПО-20002 БСК
із завідувачем та викладачами кафедри педагогіки

Кожен заклад освіти, кожна кафедра прагне того, аби лави студентства кожного року поповнювались найкращими, свідомими свого вибору вступниками, особливо коли мова іде про вступ на навчання за програмами магістерської підготовки. Адже це ще півтора корисних року, протягом яких можна продовжувати формувати коло своїх професійних інтересів, усвідомлено обирати цікавий напрямок дослідження і поглиблено займатися ним, паралельно отримуючи хорошу практику.

Кафедра педагогіки є випусковою для магістерських освітніх програм підготовки фахівців спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» «Педагогіка вищої школи» та «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті». Саме з метою залучення випускників бакалаврської програми підготовки 015 Професійна освіта до продовження навчання у магістратурі відбулася зустріч студентів групи ПО-21002 бск із завідувачем кафедри, докт. пед. наук, доцентом Русланом Сопівником. На зустрічі були присутні 20 здобувачів освіти, наставник групи канд. пед. наук Лідія Чередник, інші викладачі кафедри педагогіки.

Руслан Васильович пояснив, що, оскільки українська система вищої освіти будується на основі Болонської системи, диплом магістра дає масу можливостей і конкурентну перевагу: магістерські програми в більшості складаються відповідно до запитів потенційних роботодавців, тобто на магістрів чекають виключно корисні знання; в магістратурі велика увага приділяється розвитку інтегрованих навичок, таких як лідерство, управлінська діяльність, комунікації з колективом, педагогічна і професійна майстерність. Результат такого навчання – фахівець, який вміє працювати в команді та організовувати її. Також він наголосив на необхідності у цьому році усім випускникам бакалаврату при вступі на навчання на магістерські програми, складати ЄВІ, який міститиме два блоки: тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК) і тест з іноземної мови.

Лідія Чередник підтримала сказане завідувачем кафедри, наголосивши, що магістерський диплом - це не тільки ще один привід для батьківської гордості за власну дитину, але і величезний вклад здобувача освіти у власний розвиток. Цей освітній рівень без перебільшень відкриває нові можливості для людини, роблячи її більш конкурентоспроможною на профільному ринку праці. З магістерською освітою у фахівця відкривається більше професійних можливостей: можна працювати за фахом і будувати власну кар'єру, можна піти в аспірантуру і займатися наукою.

Зустріч, яка пройшла у форматі теплої невимушеної розмови, закінчилася відповідями на ряд запитань від студентів, які цікавились умовами вступу, особливостями підготовки до складання ЄВІ.

Інна Лукащук,
староста групи ПО-21002 бск

Лідія Чередник,
наставник групи ПО-21002 бск

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook