У ННІ неперервної освіти і туризму відбувся День відкритих дверей

24 лютого 2023 року

    23 лютого ННІ неперервної освіти і туризму гостинно запросив учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл та закладів професійної освіти на День відкритих дверей.

  Незважаючи на те, що ця подія припала на переддень річниці повномасштабного вторгнення окупантів на територію України і, зважаючи на рекомендацію МОН про переведення закладів освіти у ці дні на дистанційну форму роботи, до зустрічі долучилися майже 140 осіб! Це пояснюється тим, що в ННІ неперервної освіти і туризму готують фахівців, які вкрай затребувані на ринку праці.
  Директор ННІ неперервної освіти і туризму, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Іван Гриценко у вступному слові підкреслив конкурентні переваги НУБіП України, які в комплексі забезпечують підготовку висококваліфікованих фахівців для всіх сфер життєдіяльності суспільства.
  Однією з таких спеціальностей є Публічне управління та адміністрування, яку представили в.о. завідувача кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва Сергій Приліпко і студентки Олена Сіленко і Ольга Вождаєнко.
  У виступах було наголошено, що після деокупації територій України, що ще перебувають під гнітом окупантів, необхідно буде до 10 тисяч державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, які спроможні швидко повернути життя на території, зранені війною. Звичайно ж, молодих людей на ці території відправляти не будуть, туди поїдуть досвідчені публічні службовці, а їхні місця, на мирних територіях України займуть наші випускники. Крім цього, абсолютно нові підходи до служби в органах державної влади та органів місцевого самоврядування, засновані на входженні України в європейську спільноту, вимагають якісно підготовлених фахівців, які досконало знають державну та іноземну мову, комп’ютерні технології, володіють комплексними знаннями та демонструють загальнолюдські цінності своєю поведінкою. Освітня програма за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» забезпечує всі необхідні знання та навички, потрібні для того, щоб успішно пройти конкурс на зайняття посад державної служби. До речі, більшість студентів 4 курсу за цією спеціальністю вже стажуються в міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади, щоб зразу ж після отримання диплому бакалавра працевлаштуватися в цих органах.
  Кафедра готельно-ресторанної справи та туризму представила два напрями своєї діяльності. Гарант ОП «Готельно-ресторанний бізнес» Лариса Гопкало ознайомила учасників зустрічі з актуальністю підготовки фахівців за даною спеціальністю, які здатні: вирішувати завдання з організації і ведення господарської діяльності; визначати перспективи розвитку суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу; розробляти, просувати та організовувати споживання послуг для різних сегментів споживачів; забезпечувати ефективну діяльність в готельно-ресторанному бізнесі, у тому числі в оселях сільського зеленого туризму, як перспективного напряму бізнесу в Україні.
  Гарант освітньої програми «Туризм» Ірина Кудінова акцентувала у своєму виступі увагу учасників Дня відкритих дверей на тісному співробітництві кафедри з туроператорами та туристичними агенціями. Це надзвичайно важливо, адже туристичний бізнес в Україні буде стрімко розвиватися. Як тільки дозволять безпекові умови, мільйони іноземців ринуть подивитися на країну, в якій живуть найміцніші люди в світі, люди, які змогли об'єднатися заради майбутнього України і своєю силою, розумом та єдністю зуміли об'єднати увесь світ на боротьбу проти зла, насилля і підкорення. Розуміючи ці тенденції, надзвичайно затребуваними будуть фахівці туристичного й готельно-ресторанного бізнесу.
  Студенти Тетяна МаковськаПавло Семенчук та інші розповіли про навчання та практичні заняття, про насичене студентське дозвілля та прекрасні умови проживання в гуртожитках університету.
  День відкритих дверей завершився запитаннями-відповідями щодо умов вступу та оплати за навчання, наявністю військової кафедри тощо. Всі учасники отримали вичерпні відповіді та запрошення – відвідати НУБіП України, наживо поспілкуватися зі студентами та викладачами.
  Модератор заходу Ірина Грищенко, на завершення зустрічі, побажала присутнім осмислити, наскільки важливий вибір стоїть перед майбутніми абітурієнтами – вибір, який найбільше вплине на подальше життя – це вибір закладу вищої освіти, що повинен займати найвищі позиції у світових і вітчизняних рейтингах освітніх закладів, та вибір спеціальності, яка дасть можливість працювати за спеціальністю, незважаючи на всі перипетії нашого буремного життя. І як влучно написала Ліна Костенко:
На світі можна жить без еталонів,
по різному дивитися на світ:
широкими очима,
з-під долоні,
крізь пальці,
у кватирку,
з-за воріт.
Від того світ не зміниться нітрохи,
А все залежить від людських зіниць,
В широких – відіб’ється вся епоха,
у звужених – збіговисько дрібниць.
  У заключному слові директор ННІ неперервної освіти і туризму побажав абітурієнтам вдалого складання національного мультимедійного тесту, віри в стійкість ЗСУ та перемогу, вміння дивитися на світ своїми очима і чітко визначати ту життєву дорогу, по якій ви плануєте йти, будуючи свою професійну кар’єру.
Ірина Грищенко,
модератор Дня відкритих дверей
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook