Кафедра ТІДП розпочала весняну сесію онлайн-вебінарів просвітницького проєкту "Школа знавців права" із знайомства з демократією

25 лютого 2023, 20:03

Просвітницький проєкт кафедри теорії та історії держави і права «Школа знавців права», започаткований восени 2021 року  після невеликої перерви продовжив свою роботу новою сесією весняних онлайн-вебінарів. Тематика 5 суботніх зустрічей традиційно була складена за побажаннями учасників, які вони висловили через форму зворотного зв’язку.

 

Тож 25 лютого 2023 року ми зустрілися на першому вебінарі, щоб поговорити про демократію. Спікерка Людмила Протосавіцька розпочала з того, що цей термін має давнє коріння. Народжений в Афінській державі він поклав початок демократичній традиції, яка торувала собі шлях через століття до сьогодення. А це чималий відрізок – Римська демократія, Середньовіччя, період модерну. І протягом усього цього він вдосконалювався і набував тих рис, які сьогодні характеризують ту чи іншу державу як демократичну.

 

 

Значну увагу було приділено засадничим принципам демократії, серед яких, право голосу, прийняття результатів виборів, підзвітність, закон про права, участь громадян в урядуванні, протидія зловживанням владою посадовими особами, економічні свободи, рівність, права, людини, незалежність судової системи, політичний плюралізм та політична толерантність, верховенство права та ін.

 

 

Під час сесії питань-відповідей Людмила Протсоавіцька дала відповіді на питання, які виникли у слухачів.

До даного заходу змогли доєднатися близько двадцяти слухачів з різних навчальних закладів. Щодо усіх інших, хто зареєструвався, то вони отримають покликання на відеозапис.

І уже наступного тижня, 04 березня 2023 р., учасники та учасниці разом із спікеркою, адвокатесою Світланою Авраменко говоритимуть про особливості правового регулювання спадкування в Україні.

 

Принагідно інформуємо, що зареєструватися на наступні онлайн-вебінари, які пройдуть 04, 11, 18 та 25 березня 2023 р. (тематичний план-графік зустрічей) усі охочі можуть шляхом заповнення реєстраційної форми (зареєструватися). Також усі зарєстровані учасники отримають доступ до перегляду відеозаписів вебінарів на YuoTube та електронні сертифікати. У разі виникнення проблем із електропостачанням чи зв’язком, Ви отримаєте на вказаний Вами e-mail покликання на запис зустрічі, а також можливість поставити питання спікеру.

 Віра Качур,

завідувачка кафедри теорії держави і права

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook