Відкрита лекція доцента кафедри журналістики та мовної комунікації Чумак Т.М.

26 лютого 2023, 15:05
НУБіП України

  23 лютого 2023 року відбулася відкрита онлайн-лекція кандидата педагогічних наук, доцента кафедри журналістики та мовної комунікації Чумак Т.М.
Лекцію з навчальної дисципліни «Сучасна українська література та літературно-художня критика» на тему «Поетичні генерації сімдесятників та вісімдесятників у літературному процесі України другої половини ХХ століття» було прочитано студентам 2 курсу СО «Бакалавр» спеціальності «Журналістика» гуманітарно-педагогічного факультету.

Навчальний матеріал відповідав усім вимогам. Дуже чітко та якісно сформована мета лекції була відкрита та ясно зрозуміла кожному. Студентам вдалося розширити та поглибити знання щодо поетів-сімдесятників та вісімдесятників, які творили у ХХ столітті.

Лекторка глибоко зуміла розкрити сутність кожного з пунктів плану, якісно пояснила інформацію, проаналізувавши та навівши приклади поезії П.Мовчана, В.Затуливітра, Л.Талалая, І.Малковича, І.Римарука, В.Герасим’юка, В.Голобородька.
Було винесено питання щодо творчих орієнтирів літератури 80-х років. Студенти дізналися про літературні угрупування 80-х років. Деяким студентам було надано можливість виступу з власними презентаціями. Було охоплено тему постмодернізму та творчість популярних на той час поетів.

Під час лекції студенти обговорювали та дискутували щодо різних напрямків творчості поетів, презентували вірші виразним читанням напам’ять.

Присутні на відкритій онлайн-лекції високо оцінили фаховий рівень лекторки та проведеного з нею заняття – уміння зацікавити студентів, актуальність теми, її зрозумілість та зміст. Маємо багато відгуків від студентів та колег. Професори кафедри журналістики та мовної комунікації Марина Навальна, Микола Степаненко, доценти Ніна Степаненко, Олена Балалаєва, високо оцінили відкриту лекцію колеги.
Олена Балалаєва: «Вітаю з успішною відкритою лекцією. Мені дуже сподобалася тема і виклад матеріалу – не можу бути байдужою до поетичного слова!»
Позитивні відгуки надіслали студенти-другокурсники Анастасія Загоруй, Софія Чернова, Дарина Фещенко, Софія Крекотень. Об’єктивну та неупереджену оцінку заходу дав студент Іван Січкар.

Карина Задорожна, студентка 2 курсу: «Лекція дійсно була дуже цікавою та інформативною, особисто мені дуже сподобалася поезія В.Голобородька… щось у ній все-таки є! Поети, які жили і творили в ті часи, залишаються актуальними і дотепер, зв’язуючи наше покоління з їхнім!»
Щиро вітаємо Тетяну Миколаївну з успішною та вдалою лекцією. Студентам бажаємо успіхів, натхнення, змістовних занять!

Карина Задорожна,
студентка 2 курсу спеціальності "Журналістика" 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook