Відкрита зустріч в рамках проєкту "Агрокебети" на тему: "Основи кліматично-орієнтованого землеробства"

24 лютого 2023, 12:28

   Цього тижня продовжилися відкриті зустрічі в рамках проєкту "Агрокебети". 24 лютого 2023 року відбулася відкрита зустріч із Володимиром Нехаєм в рамках проєкту Агрокібети на тему “Кліматично-орієнтоване сільське господарство – введення до вуглецевого землеробства”. Зустріч організована факультетом аграрного менеджменту НУБіП України. На лекції були присутні студенти 1 курсу 1 групи та 2 курсу 2 групи спеціальності "маркетинг" факультету аграрного менеджменту.



   Лектор розповів як саме сільське господарство впливає на зміну клімату. Зазначив, що в структурі парникових викидів по секторах економіки сільське господарство займає 18,4 відсотків. Але, окрім впливу на зміну клімату сільське господарство є одним із найбільш потерпілим від його змін, а головним чином через підвищення температури, нестачі вологи, пожеж та патогенів.



   Володимир познайомив слухачів із поняттям вуглецеве землеробство, що на практиці необхідно зробити для збільшення вмісту вуглецю в ґрунті та зменшення парникових газів і цим самим монетизувати кліматичні переваги та забезпечити фермам додаткові надходження. Це все можна зробити за допомогою зниження норм внесення мінеральних добрив, мінімізації обробітку ґрунту, вирощування покривних культур, дотримання сівозміни та інтеграції тваринництва. Розповів про вуглецевий сертифікат, познайомив із структурою агрономічного плану і початковими кроками його складання. Лектор познайомив нас із вуглецевою програмою, функціонуванням вуглецевого ринку, із структурами, які надають вуглецеві сертифікати.




   Отже, кліматично-орієнтоване сільське господарство – найефективніший спосіб роботи на землі. Нові технології, які використовуються у сільському господарстві корисні для ґрунту, а здоровий ґрунт окуповується хорошим урожаєм. Лекція була цікава, захоплююча, пізнавальна.

Оксана Пащенко,
доцент кафедри економічної теорії

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook