Рік незламності

24 лютого 2023 року
Кафедра загальної екології, радіобіології та БЖД

 24 лютого 2022 року російська федерація здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. Так розпочалася ескалація війни, що триває ще з 2014 року. Від цієї дати минув рік, протягом якого українці показали всьому світу свою сміливість, гідність та незламність. 365 днів українські військові та цивільні пліч-о-пліч протистоять російському загарбнику й стоять на захисті незалежності, державності та національної ідентичності.

Події в різних містах України, до яких прийшов загарбник, вразили світову спільноту, зокрема й жахливі воєнні злочини росії в Бучі, Харкові, Макарові, Ірпені, Маріуполі, Донецьку та інших населених пунктах. Проте Збройні Сили України звільнили та продовжують виборювати рідні землі нашого народу.
Минулий рік був сповнений важливих подій, деколи трагедій і переломних моментів, тому для кожного українця він був непростим.На честь такої важливої дати, була проведена зустріч кураторки, Сальнікової Анни з 3 групою 3 курсу спеціальності Екологія Факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, яка відбулася 24 лютого 2023 року.
Зустріч розпочалася з розмови про досвід та емоції студентів щодо подій року, що минув. Для когось життя набуло більшого значення і почалися цінуватися дрібниці, яким не надавалося значення до повномаштабного вторгнення. Для деяких студентів війна допомогла зрозуміти свою позицію свідомих громадян та щирих патріотів, як ніколи раніше. Одна студентка групи навіть наперекір переломним подіям розширила можливості розвитку та зміни життя, оскільки, завдяки допомозі європейської спільноти та налагодженій співпраці з університетами-партнерами, побільшало можливостей навчання за кордоном у рамках програм мобільності Еразмус+.
Наша кураторка Анна Сальнікова поділилася зміною світогляду та цінностей, вплив війни на сім’ю та дітей, і своїм особистим досвідом протягом року непоборності.
Останній рік змінив життя українців, адже через війну ми були змушені адаптуватися до нових умов та обставин, але незважаючи на все це, наш народ продовжує жити і святкувати досягнення наших воїнів. Усі разом ми підтримуємо один одного, допомагаємо тим, хто опинився в складній ситуації, і боремося за свої права та свободу. Ми навчилися жити під звуки сирен, піклуватися про себе і близьких, шукати безпечні місця за кордоном або у власних помешканнях. Цей рік дав нам побачити, які сильні можуть бути людські зв'язки, коли відбувається зіткнення з трагедією близьких чи навіть незнайомих людей.
Після обговорення впливу війни за цей довгий рік, були узгоджені студентські питання щодо очного навчання та організації освітнього процесу. Кураторка розповіла про можливості участі в гуртках факультету, таких як ‘‘Моніторинг довкілля’’, радіоекології та інших, які надають можливості розвитку професійних навичок та вмінь студентів. І наприкінці Анна Сальнікова дала відповіді на питання та поради щодо написання диплому в майбутньому.
Незважаючи на все ми продовжуємо працювати, вчитися, боротися та жити, завдяки нашій силі духу та непоборності ми не втрачаємо надії на мир та процвітання своєї країни. Ми вчимося на уроках минулого, тому переможемо завжди і до кінця!
 
Студентка 3 курс 3 групи спеціальності Екологія,
Дрощинська Вікторія
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook