Відкриті лекції на механіко-технологічному факультеті: наголос на педагогічну майстерність

28 лютого 2023 року
   Відкрите заняття – важлива складова навчальної та методичної роботи науково-педагогічного працівника. Така форма управлінського контролю дозволяє проаналізувати якість освітньої діяльності, професійний рівень, педагогічну майстерність, наукову кваліфікацію викладача, для подальшого їх удосконалення та підвищення рівня навчальних досягнень здобувачів вищої освіти.
   У лютому 2023 року на механіко-технологічному факультеті, в онлайн-форматі, було проведено чотири відкритих лекції. Свою майстерність продемонстрували науково-педагогічні працівники кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів, кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки імені академіка П.М. Василенка та кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві.
   14 лютого 2023 року відбулася відкрита лекція професора кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Віктора Поліщука з дисципліни «Гігієна та особливості транспортування тварин і продукції тваринництва» для студентів 2 курсу скороченого терміну спеціальності «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)». На занятті були розглянуті переваги перевезення сільськогосподарських тварин і птиці автомобільним транспортом, способи їх завантаження і вивантаження, конструкції сучасних транспортних засобів, а також вимоги до переобладнання бортових автомобілів для перевезення тварин.

   17 лютого 2023 року завідувач кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів, професор Євген Калінін провів відкриту лекцію з дисципліни "Трактори і автомобілі" на тему "Підвіска тракторів та автомобілів" для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня 2 року денної форми навчання спеціальності 208 «Агроінженерія». В результаті заняття, студенти засвоїли вплив різних типів підвісок енергетичних засобів на рівномірність зносу шин та достатнє зчеплення коліс з дорогою.

   21 лютого 2023 року з системами позиціонування машино-тракторного агрегату в полі на відкритій лекції з дисципліни «Система точного землеробства», студентів магістратури 1 року навчання спеціальності «Агроінженерія», ознайомив доцент кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. академіка П.М. Василенка Андрій Дворник.

   23 лютого 2023 року відбулася відкрита лекція декана механіко-технологічного факультету, професора кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Вячеслава Братішка з дисципліни «Механізація процесів біокомпостування» для студентів 1 року навчання ОС «Магістр» спеціальності 208 «Агроінженерія». У щільному діалозі зі студентами, лектор яскраво продемонстрував біохімічні умови компостування.

   Всі відкриті лекційні заняття відвідали науково-педагогічні працівники профільних кафедр, члени навчально-методичної комісії та представники адміністрації механіко-технологічного факультету.
   Лекції за структурою та методикою викладання повною мірою відповідають сучасним вимогам, що свідчить про професіоналізм та педагогічну майстерність лекторів. Студенти на лекційних заняттях активно приймали участь, наводили приклади та задавали тематичні запитання. За відгуками здобувачів вищої освіти, лектори повністю розкрили зміст кожного питання, а мультимедійні презентації підсилювали зрозумілість, логічність і повноту викладення матеріалу лекцій.
   Результати проведених лекцій обговорені на засіданнях відповідних кафедр, де лектори отримали оцінку продемонстрованої майстерності від своїх колег.
 


Ігор Сівак,
заступник декана
механіко-технологічного факультет
у 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook