Журналісти-науковці спрезентували новітні дослідження в медіасфері

1 березня 2023 року
НУБіП України - Державний торгово-економічний університет, Київ
Викладачі кафедри журналістики та мовної комунікації долучилися до Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Україна в просторі соціальних комунікацій: суспільство, медіа, рефлексії війни» (до річниці героїчного спротиву російському вторгненню), що відбулася 27-28 лютого 2023 року (ініціатор заходу Державний торгово-економічний університет).

Наші викладачі спрезентували низку новітніх досліджень за темою конференції.

Про вербалізацію хоронімної опозиції «Україна / росія» в сучасному воєнному дискурсі розмірковував у доповіді професор Микола Степаненко.

Професорка Марина Навальна ознайомила учасників конференції з антифейковими ресурсами в умовах війни в сучасному медіапросторі України.

Стереотипи миру та війни в практичному медіадискурсі презентувала професорка Тетяна Cемашко, а Олександр Савенко закцентував увагу на мовних новотворах в інформаційно-публіцистичних матеріалах в українському телерадіоефірі як віддзеркаленні нових реалій і понять неспровокованої війни росії проти незалежної України.


Сучасний погляд на проблематику, визначену організаторами конференції, подали доценти кафедри журналістики та мовної комунікації Ніна Степаненко (Воєнний дискурс ХХ–ХХI ст.: традиційно-новаторські модуси); Олена Балалаєва (Руйнація гендерних стереотипів у дискурсі війни в Україні); Анна Данько-Сліпцова (Нові медіа як основні канали інформації під час війни).

У конференції взяли участь студенти НУБіП України спеціальності «Журналістика».
Науковці та практики як українського, так і зарубіжного медіапростору розглянули проблеми в різних аспектах: науково-теоретичний та практичний медіадискурс; уплив війни та кризових явищ на розвиток журналістики, реклами та PR; образ України та українців у рецепціях зарубіжних медіа; реалії інформаційної війни, ефективна протидія маніпуляціям у медіа та фактчекінг; сучасна військова журналістика: український та зарубіжний досвід, історія та сьогодення висвітлення воєн; медіаосвіта та медіакультура, інноваційні освітні технології в підготовці журналістів, рекламістів та фахівців зі PR.

Згуртувала колег до конференції та модерувала на заході професор кафедри журналістики та мовної комунікації Ольга Добродум.

Тетяна Левченко,
магістр 1 року навчання, спеціальність «Журналістика»

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook