Викладачі кафедри обліку та оподаткування долучилися до онлайн-презентації звіту Європейської Комісії

2 березня 2023, 10:00
27 лютого 2023 року викладачі кафедри обліку та оподаткування долучилися до онлайн-презентації звіту Європейської Комісії «Порівняння Європейської рамки кваліфікацій та Української національної рамки кваліфікацій» («Comparison of the European Qualifications Framework and the Ukrainian National Qualifications Framework»), який опубліковано на веб-сайті EQF/Europass. Вебінар був публічним і призначений, зокрема, для освітніх закладів та громадян з України, ЄС та інших країн.
    Відкрили захід Стефан Олссон, заступник директора Європейської комісії з питань зайнятості, соціальної політики та інклюзивності та Андрій Вітренко, заступник міністра освіти і науки України, які зазначили про важливість даної співпраці та доцільність врахування кваліфікації українських спеціалістів на ринку праці в європейських країнах.
 
    Доцільні, важливі і актуальні питання щодо звіту розкрили Koen Nombden (European Commision), Tiina Polo (European Commision), Катерина Супрун (Міністерство освіти і науки України), Юрій Рашкевич (Національне агентство кваліфікацій), Arjen Deij (European Training Foundation), Anatolii Garmash (European Training Foundation) та ін.
 
 
    Cпеціалістами були обговорені нагальні питання звіту щодо важливості проведення порівняльного аналізу Європейської рамки кваліфікацій та Української національної рамки кваліфікацій з метою підвищення прозорості та порівнянності кваліфікацій, сприяння можливостям працевлаштування, мобільності та соціальній інтеграції працівників та студентів, навчанню впродовж життя та модернізації системи освіти та навчання.
       Зазначені наступні кроки по співпраці, як:
  • для сприяння прозорості та порівнянності українських кваліфікацій та ЄРК, ЄС та Україна спільно забезпечать поширення результатів порівняльного аналізу;
  • за підтримки ЄС Україна бере на себе відповідальність як країна-кандидат;
  • ЄС та Україна розроблять та впровадять Спільний план дій.
   У заході Приймали участь більше 600 навчальних закладів України та ЄС. В обговоренні учасники приймали активну участь з питань розширення кваліфікаційних характеристик та можливостей їх застосування у практичній діяльності.
     Попри складності воєнного часу, дані заходи є актуальними і необхідними, оскільки українські студенти, науковці та спеціалісти різних рівнів постійно працюють над підвищенням свого кваліфікаційного професійного рівня, науково розвиваються та свій досвід втілюють у практичній діяльності.
 
Тамара Гуренко,
доцент кафедри обліку та оподаткування

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook