Системі судових та правоохоронних органів України було присвячено чергове відкрите лекційне заняття кафедри ТІДП

3 березня 2023 року

 

2 березня 2023 року відбулося чергове відкрите лекційне заняття від викладачів кафедри теорії та історії держави і права. Цього разу доцентка Олена Чомахашвілі прочитала лекцію «Система судових та правоохоронних органів України» для студентів 1 курсу економічного факультету спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

 

Питання лекційного плану стосувалися системи, завдань, організації та повноважень головних інституцій держави, що входять в систему судових та правоохоронних органів України.

  

Студенти зазначили, що особливо зацікавили такі питання лекції: конституційний суд, діяльність правоохоронних органів, а особливо прокуратури.

На питання, що запам’яталось більше ніж інше отримані такі відповіді: суддівське самоврядування, діяльність приватних та державних нотаріусів.

На питання, що хотіли б більш докладно дослідити надійшли такі відповіді: апеляційний суд, СБУ, військова розвідка, адвокатура, податкове законодавство, діяльність нотаріату.

 

 

На лекційне заняття завітали колеги з кафедри Світлана Авраменко, Людмила Протосавіцька, Сергій Козін, Тарас Панталієнко, Алла Гелич, Олена Попова, Ірина Єрмоленко, Віра Качур та представниця дружньої кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені В.З.Янчука Тамара Новак. Усі присутні, а також студенти високо оцінили якість проведеного заняття.

Тож 17 березня чекаємо Вас на відкритому занятті з навчальної дисципліни «Правова культура особистості», яку 17 березня 2023 року проведе Анна Мельник. Про деталі слідкуймо в рубриці оголошенняна сайті кафедри теорії та історії держави і права.

 

Кафедра теорії та історії держави і права

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook