Штучний інтелект у дослідженнях майбутніх ІТ-фахівців

3 березня 2023 року

     Тема розвитку та застосування технологій штучного інтелекту на сьогодні є предметом досліджень та обговорень не лише професійних дослідників та розробників. Ця тема цікава й молодим дослідникам. Один з таких дослідників, в пошуках рецензента власної роботи, поданої на конкурс науково-дослідницьких робіт МАН учнівської молоді, звернувся до професора кафедри інформаційних систем і технологій Олени Кузьмінської і одержав згоду.
     Знайомтесь, Дмитро Лапко, учень 10 класу ліцею «Наукова зміна» міста Києва. На розгляд Всеукраїнського етапу молодий дослідник готовий представити результати власного дослідження на тему: «Посадка модуля на Марс за допомогою штучного інтелекту».
Оскільки постерна презентація є обов’язковим етапом конкурсу, Олена Кузьмінська обговорила з Дмитром структуру та зміст його постера, а також виступ.


   Слід зазначити, що крім вибору цікавої та актуальної теми Дмитро якісно виконав дослідження. Зокрема, спроектував та описав емуляцію фізичного двигуна, максимально оптимізованого для розрахунку зіткнень посадкового модуля і поверхні; визначив етапи посадки та здійснив їх декомпозицію; розробив і реалізував тип нейронної мережі, що швидко навчається і забезпечує високу вірогідність успішної м’якої посадки модуля; здійснив розробку та імплементацію методів навчання нейронних мереж, тестування їх ефективності та швидкості навчання.


https://youtu.be/1oCjoz_dSSI          https://youtu.be/LESJFyWacYY


     Як результат, крім корисних порад та професійного спілкування, Дмитро одержав схвальну рецензію на власну дослідницьку роботу.

Тож бажаємо Дмитру успіхів та запрошуємо до нашої факультетської спільноти!

Олена Кузьмінська,
професор кафедри інформаційних систем і технологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook