Спадкування стало темою чергової зустрічі учасників та учасниць просвітницького проєкту кафедри ТІДП "Школа знавців права"

4 березня 2023, 14:18

4 березня 2023 року учасники та учасниці просвітницького проєкту кафедри теорії та історії держави і права «Школа знавців права» зустрілися на черговій онлайн-зустрічі, що прослухати вебінар «Поговоримо про спадкування» від спікерки Світлани Авраменко.

 

На початку вебінару присутнім були роз’ясненні головні поняття, що стосуються процесу спадкування, як-от: спадкування, спадкодавець, спадкоємці, спадкове майно, заповіт тощо.

 

Учасникам та учасницям розповіли про шляхи отримання спадщини, зокрема про спадкування за заповітом та за законом. Крім того зазначили, що може бути передано спадкоємцям, а саме до складу спадщини входять усі права та обов'язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.

 

Присутнім було цікаво дізнатися, яким чином складається заповіт та чи можлива його зміна. Крім того, обговорили наявність обовʼязкової частки у спадщині у разі наявності заповіту. Також дізнались про можливість складання заповіту з умовою та спільного заповіту подружжя, про черги спадкування за законом в Україні, про те, хто є найближчими родичами і хто має першочергове право на спадкування. 

 

 

Було приділено увагу часткам кожного із спадкоємців за законом у спадщині, які є рівними. Спадкоємці за письмовою угодою між собою, посвідченою нотаріусом, якщо це стосується нерухомого майна або транспортних засобів, можуть змінити розмір частки у спадщині когось із них.

 

І уже наступного тижня, 11 березня 2023 р., учасники та учасниці разом із спікеркою Оленою Чомахашвілі говоритимуть про сімейне право.

 

Принагідно інформуємо, що зареєструватися на наступні онлайн-вебінари, які пройдуть 11, 18 та 25 березня 2023 р. (тематичний план-графік зустрічей) усі охочі можуть шляхом заповнення реєстраційної форми (зареєструватися). Також усі зарєстровані учасники отримають доступ до перегляду відеозаписів вебінарів на YuoTube та електронні сертифікати. У разі виникнення проблем із електропостачанням чи зв’язком, Ви отримаєте на вказаний Вами e-mail покликання на запис зустрічі, а також можливість поставити питання спікеру.

 

Кафедра теорії та історії держави і права

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook