Міжнародна наукова мобільність – запорука високого професіоналізму

24 листопада 2022, 9:57

   Міжнародне співробітництво є одним з пріоритетів діяльності Національного університету біоресурсів і природокористування України, оскільки це є невід’ємним складником інноваційного розвитку та підвищення рівня підготовки висококваліфікованих фахівців. Особливе місце займає розвиток міжнародної наукової мобільності: наукові стажування, проведення досліджень професорами та молодими науковцями, а також участь у міжнародних освітніх і наукових програмах.
Саме тому велика увага при підготовці здобувачів ступеня доктора філософії зі спеціальності Менеджмент приділяється розширенню та поглибленню міжнародних контактів.
   У рамках міжнародного співробітництва здобувач вищої освіти ступеня доктора філософії Олег Мацола відвідував курс «Методологія наукових досліджень» у Варшавському університеті наук про життя, який викладала доктор економічних наук, професор Ніна Дреєрська.


   Цей курс лекцій проводиться докторською школою університету для всіх здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії.


   У рамках курсу аспіранти познайомилися із основами організації науково-дослідного процесу, методами наукових досліджень, особливостями викладу наукових результатів, рекомендаціями щодо написання дисертації.


   Навчання на докторському курсі спрямоване розвиток подальшої професійної діяльність на рівні світових стандартів, забезпечує підвищення практичної спрямованості наукових досліджень. Олег Мацола успішно закінчив цей курс та отримав сертифікат.


   Виконуючи освітню складову відповідно до індивідуального плану підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії зі спеціальності 073 Менеджмент аспірант паралельно відвідував заняття із дисципліни «Методологія наукового дослідження та інтелектуальна власність» у НУБіП України, тому викладачем було зараховано в якості неформальної освіти одна із тем цієї дисципліни.
   Хочемо подякувати нашим колегам із Варшавського університету наук про життя за можливість посилення співпраці, створення оптимальних умов для академічної мобільності здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників, допомогу у підготовці наукових кадрів.

Віра Бутенко,

д.е.н., доцент кафедри економічної теорії

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook