Планую започаткувати свій напрям у садово-парковому господарстві – «Арінатип»

7 березня 2023 року
Київ

Аріна, добрий день! Дуже вдячні за те, що Ви згодились дати невеличке інтерв’ю. Розкажіть трохи про себе і про те, що вплинуло на вибір спеціальності 206 Садово-паркове господарство? Наскільки вибір є свідомим?
Я – Аріна Петрівська, учениця СШ №138, проживаю у м.Київ. Любов до ландшафтного дизайну, в мене проявлялася ще з раннього дитинства. Разом з бабусею ми створювали власний квітковий сад, розплановували ділянку, вирішували де і які квіти будемо садити, щоб наш сад виглядав чарівно. Ну і звичайно ландшафтний дизайн - це привабливо, дуже красиво та творчо. Саме ця спеціальність дає змогу розвиватися в різних напрямках: починаючи з архітектури та закінчуючи оздобленням будинків, декору різного типу та формування навколишнього простору. Вважаю цю професію дуже перспективною та багатогранною. Хочу навчатися і розвиватися в сфері ландшафтного дизайну і навіть, на перспективу, створити свій напрямок, який би називала «Арінатип», чому б і ні )

Які головні мотиви Вашого вступу до нашого університету?
Звичайно хотілося дізнатися про спеціальність, про її можливості та отримати безцінні знання. Тому я дуже хочу довідатися якомога більше, здобути освіту та займатися справою, яка приносить задоволення та користь. Обираючи університет, велике враження справив НУБіП саме компактним університетським кампусом з дивовижним ботанічним садом та конюшнею. Університетська місцевість настільки тиха, що я просто не повірила, що знаходжуся в місті.
Що очікували від навчання на підготовчих курсах?
Перш за все, це підвищення рівня знань з загальноосвітніх дисциплін, отримання корисної і цікавої інформації, комунікація із викладачами, відшліфовування навичок у проходженні тестів у форматі НМТ. Та й нові знайомства із учасниками курсів ніхто не відміняв)
Аріна, що очікуєте від навчання? Який напрямок у сфері садово-паркового господарства більше подобається?
Від навчання очікую цікавих і змістовних занять, які надалі буду використовувати на практиці, а також здобуття професійних навиків, щоб у подальшому повністю опанувати цю професію. До вподоби мені стали такі напрями, як: проектування ландшафтного середовища, фітодизайн, аранжування, екодизайн.

Чим займаєтесь у вільний час? У вас є хобі? Розкажіть про нього.
Я – творча особистість, тому легко захоплююся різними кропіткими хобі. Одне із них – малювання. Саме під час малюванню, я можу поринути у всесвіт різномаїття культури. На жаль, не маю змоги мати квіти у будинку, тому на допомогу приходить друге хобі – орігамі. Полюбляю робити усілякі квіти та прикрашати ними оселю. Вони теж не менш прекрасні ніж живі і милують око кожний день. Також роблю з бісеру різні прикраси та квіти, якими оздоблюю домівку.

Які Ваші плани на майбутнє, як фахівця Садово-паркового господарства?
Закінчивши університет, планую працювати за цією спеціальністю і відбудувати нашу країну після війни. Також мрію про підвищення кваліфікації на закордонних підприємствах, компаніях, розсадниках для того, щоб розвивати цей напрям в Україні та розповсюджувати красу нашої культури в інших куточках світу.
Дякую, Аріно, за відверті відповіді та цікаву розмову! Щиро бажаємо Вам стати студенткою спеціальності «Садово-паркове господарство» у НУБіП України!

Розмову вела доцент кафедри
ландшафтної архітектури та фітодизайну
Олеся Піхало

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook