Обери професію – забезпеч майбутнє!

7 березня 2023 року

Вибір професії є надзвичайно важливим кроком у доросле життя, що передбачає відповідальність не тільки перед батьками та суспільством, але й перед собою. Робота та все, що з нею пов'язане, займає значну частину нашого життя. Знайти свій шлях у світі професій може допомогти отримати гідний заробіток, відчувати себе корисним для інших людей та розкрити свій потенціал на повну міру. Це дуже важливо, і найбільша відповідальність полягає у тому, щоб не зробити помилку у виборі.

Про це постійно наголошують на своїх зустрічах зі студентами куратори агробіологічного факультету НУБіП України. Наші студенти вже визначилися зі своєю спеціальністю і допомогти знайомим, родичам чи друзям, які закінчують школу чи технікум та ще вагаються з вибором майбутньої професії, є їх дружнім обов’язком. 6 група 1 курсу теж не стоїть осторонь, а бореться за звання “Кращої академічної групи АБФ з профорієнтації-2023” та безплатну поїздку у дендропарк “Софіївка” (Умань).

Активну участь в такій роботі приймає Пилип’юк Діана, студентка цієї групи (спеціальність Агрономія) Національного університету біоресурсів і природокористування України. Так, 2 березня у бібліотеці Вербенського ліцею (Дубенський район, Рівненьська область) відбулася інформаційна година «Обери професію – забезпеч майбутнє» для учнів 9-11 класів. Діана є випускницею цього ліцею і стала хорошим прикладом для майбутніх студентів.

Вона розповіла учням про підготовку і проходження НМТ онлайн, також ознайомила випускників з умовами вступу до НУБіП України у 2023 році. Майбутнім абітурієнтам було надано детальну інформацію про спеціальності, які можна отримати в НУБіП України, про перспективи навчання, умови проживання в гуртожитках, працевлаштування випускників та міжнародного стажування студентів.

Презентувала Діана Агробіологічний факультет: школярі отримали буклети з відомостями про підготовку фахівців на факультеті.


Ознайомила з професією агронома, яка є універсальною і перспективною. Звернула увагу школярів, що агрономи потрібні на багатьох великих сільськогосподарських підприємствах, у фермерських господарствах найрізноманітніших розмірів і профілів, а також в тепличних господарствах і в плодорозсадниках. Наголосила, що професія агронома входить до числа найбільш дефіцитних та затребуваних в Україні!

Тому побажаємо майбутнім абітурієнтам – не бійтеся нового! Це час, коли ви можете зробити важливий вибір, який впливатиме на ваше майбутнє. Ви пройшли довгий шлях до цього моменту, і вам потрібно бути впевненими в собі та своїх здібностях. Вірте в себе та в свої можливості, і не дозволяйте страхам і сумнівам перешкоджати вашим мріям. Вступ до університету - це новий етап в вашому житті, і він може бути як викликом, так і можливістю!

 

Катерина Карабач,

куратор 6 групи, 1 курсу агробіологічного ф-ту,

доцент кафедри ґрунтознавства та

охорони грунтів ім. проф. М.К. Шикули

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook