СТУДЕНТ 6 ГРУПИ 1 КУРСУ КУЧЕРЕНКО ДМИТРО ПРОВІВ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНУ РОБОТУ ДЛЯ УЧНІВ 10-11 КЛАСІВ В МІСТІ БАХМАЧ

10 березня 2023, 20:29
Кафедра хірургії і патофізіології імені академіка І.О. Поваженка

   Продовжуючи започатковану традицію студентів, щодо запрошення на навчання майбутніх студентів у м. Бахмач Дмитро Кучеренко провів профорієнтаційний захід для учнів 10-11 класів.

   Профорієнтаційна робота є невід’ємною складовою функціонування нашого навчального закладу, яке в подальшому випускає висококваліфікованих спеціалістів з різних галузей знань.
   Сьогоденні проблеми та перспективи організації профорієнтаційної роботи усіх вищих навчальних закладів виходять із сучасних потреб вишів. Адже, у зв’язку з демографічною кризою, війною з московією питання формування контингенту студентів університету НУБіП України повинно знаходиться на постійному контролі у керівництва навчального закладу.
   Тому у нас в університеті на сьогодні не тільки викладачі факультету ветеринарної медицини проводять профорієнтаційні заходи з майбутніми студентами шкіл у різних містах, селах, селищ всієї нашої неньки України, але й студенти університету починаючи з першого курсу, як би мовити з перших кроків життя в НУБіП України.

   Цього дня класна робота учнів шкіл міста Бахмач звучала так:

Нові можливості, нове життя та майбутні перспективи майбутніх студентів НУБіП України !!!

   Непросто вести профорієнтаційну роботу в умовах війни з найпотужнішим агресором у світі, яка триває вже не перший рік, але Дмитро наважився і спробував свої навички у донесенні інформації учням шкіл, які в подальшому перекажуть своїм знайомим, друзям, близьким та родичам і знайдуть можливість донести переваги навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України загальному загалу учнів різних шкіл чи гімназій, яких будуть зустрічати на своєму життєвому шляху.

   Дмитро ознайомив учнів шкіл ЗЗСО l-lll ст. №5, ЗЗСO l-lll cт. №4 та Бахмацький ліцей №1 (10-11 класів) в м. Бахмач з розробленими інформаційними буклетами, щодо навчання та подальших перспектив під час та після навчання студентів НУБіП України.

 

   Студентам розповів Дмитро про відомого вченого нашого декана Цвіліховського Миколу Івановича, заслуженого діяча науки і техніки України, Лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, академіка НААН України, доктора біологічних наук, професора.

   Розповів про спеціальності та освітні ступені 211 «Ветеринарна медицина». З 1 вересня 2017 року введено в дію нові навчальні плани, що адаптовані до навчального процесу кращих Європейських університетів, вимог Міжнародного епізоотичного бюро (МЕБ), які передбачають підготовку фахівців ветеринарної медицини за освітнім ступенем «Магістр» на базі повної середньої освіти.

   Розповів Дмитро і про мету та діяльність нашого університету, а саме:

  • Підготовка висококваліфікованих та конкурентоспроможних лікарів ветеринарної медицини за світовими стандартами;
  • Розробка та впровадження в практику інноваційних методів діагностики та профілактики хвороб і лікування тварин;
  • Професійне управління здоров’ям тварин та якістю і безпекою продукції тваринництва в період її виробництва, транспортування, перероблювання, зберігання і реалізації.

   Учні шкіл та гімназій дізналися про структуру університету, різних кафедр та історію факультету ветеринарної медицини.
   Розповів учням Дмитро про науково-дослідний інститут (НДІ) Національного університету і біоресурсів України. Ознайомив з навчально-науково-виробничими підрозділами, які працюють при факультеті ветеринарної медицини НУБіП України.
   У розповіді учням основну увагу приділили НВ Клінічному центрі «ВЕТМЕДСЕРВІС» із вузькоспеціалізованими кабінетами і лабораторіями. Де на даний час проводиться сучасна методика діагностичних досліджень (сонографії тварин, ендоскопії тварин, рентгенодіагностика, дієтологія й альтернативні методи навчання у ветеринарній медицині), а також ветеринарно-діагностичні дослідження, центр репродукції тварин з банком сперми та ембріонів, інформаційні технології у ветеринарній медицині.

   Більш детально зупинився на навчально-науковій лабораторії «Центр клітинних технології у ветеринарній медицині», де проводяться наукові дослідження доцентами Бокотьком Романом Романовичем та Савчуком Тарасом Любомировичем під керівництвом відомого вченого не тільки в Україні, а й за кордоном НААН України Мазуркевичом Анатолієм Йосиповичем.
   Учнів проінформували також, що практичну підготовку студенти проходять у вищих ветеринарних школах та ветеринарних клініках зарубіжних країн, відповідно до заключних двосторонніх угод (Німеччина, Польща, Естонія, Хорватія, Австралія, Данія та інші.)
   Студенти факультету ветеринарної медицини беруть активну участь у культурно-виховних заходах, що відбуваються в університеті: «Краса НУБіП України», «Голосіївська весна», «Пісенні баталії», «Школа першокурсника», «День університету», «НУБіП – запалює зірки», «НУБіП - найкращий» та багато-багато інших розвиваючих, пізнавальних, наукових й незабутніх заходів.
   Як зазначив ректор, проведення профорієнтаційної роботи, пошук майбутнього студента – наш головний пріоритет сьогодні.
Узагальнюючи наведений перелік напрямків здійснення профорієнтаційної роботи, Дмитро переконався, що це довготривала, цілеспрямована та злагоджена діяльність ректора університету, вищого керівництва й усього науково-педагогічного колективу різних кафедр НУБіП України.
   Наші двері завжди відчинено випускникам шкіл та молоді для надання допомоги у власному професійному виборі, професійному самовизначенні та формуванні орієнтирів на майбутнє.

Чекаємо на нове поповнення нашої великої студентської родини.

Наставник 1 курсу 6 групи,
Роман Бокотько
Студент 1 курсу 6 групи
Дмитро Кучеренко

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook