Попередня експертиза дисертаційної роботи поданої на здобуття ступеня доктора філософії

9 березня 2023 року
Попередня експертиза дисертаційної роботи поданої на здобуття ступеня доктора філософії
8 березня 2023 року на науковій раді Науково-дослідного інституту рослинництва та ґрунтознавства Національного університету біоресурсів і природокористування відбувся фаховий семінар з попередньої експертизи дисертації здобувача ступеня доктора філософії Романа Говенька (розпорядження № 68 від 21 .02.2023 р.) на тему: « Продуктивність кукурудзи залежно від удобрення в умовах Лівобережного Лісостепу України» (галузь знань 20 «Аграрні науки та продовольство» та спеціальності 201 «Агрономія»), виконаної під керівництвом доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка НААН України, Світлани Каленської, професора кафедри рослинництва.
Фаховий семінар розпочав директор НДІ рослинництва та ґрунтознавства Дмитро Літвінов, який оголосив порядок денний та надав слово для представлення результатів дисертаційної роботи.  Експертами було призначено – професора Дмитра Літвінова, доктора сільськогосподарських наук професора кафедри землеробства та гербології та Наталію Новицьку, доктора сільськогосподарських наук, професора кафедри рослинництва.
У доповіді аспірант навів основні положення, наукову новизну, теоретичне та практичне значення роботи, акцентуючи увагу на актуальності досліджень.
У виступах рецензентів була підкреслена важливість проведеного дисертаційного дослідження, дана висока оцінка методології виконання експериментального розділу роботи. Всі отримані автором результати є новими, достовірними та належно обґрунтованими.
У роботі семінару та в науковій дискусії взяли участь співробітники кафедр, які теж дали позитивну оцінку роботі та здобувачу.
Учасники фахового семінару постановили, що за актуальністю теми, обсягом проведених досліджень, викладеним у роботі матеріалом, обґрунтованістю та об’єктивністю висновків, науковій новизні та практичним значенням дисертаційна робота відповідає всім вимогам та може бути рекомендована до офіційного захисту  на засіданні разової спеціалізованої вченої ради на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство» за спеціальністю 201 Агрономія.
Тетяна АНТАЛ
доцент кафедри рослинництва

  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook