Організований початок очного формату навчання у весняному семестрі 2022-2023 навчального року

6 березня 2023 року

   У відповідності до графіка освітнього процесу ІІ-семестру 2022-2023 навчального року затвердженого наказом ректора університету від 22.11.2022 р. № 897 колектив кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій розпочав очне навчання для студентів що навчаються на 1,4 курсу повного, 1,2 курсу скороченого терміну навчання та магістратури.
   Колектив кафедри забезпечив умови безпечного та комфортного перебування студентства в аудиторіях. Для підтримання санітарної безпеки всі приміщення були ретельно дезінфіковані перед початком занять, а в аудиторіях були розміщені засоби індивідуального захисту, такі як маски та рідкий дезінфікуючий засіб для рук, на вході в корпус здійснювався температурний контроль.
   Очне навчання є дуже важливим для студентів енергетичних спеціальностей, тому, що ці спеціальності вимагають глибокого розуміння фізичних та інженерних принципів, що складають основу енергетики. Навчання в аудиторії дозволяє студентам активно взаємодіяти з викладачем та один з одним, ділитися ідеями, обговорювати питання та здобувати знання в колективі.

   Відповідно, на очних заняттях студенти мали змогу взаємодіяти зі спеціальними обладнаннями та лабораторними пристроями, що дозволило їм збільшити розуміння та досвід у практичній роботі. Студенти мали змогу ставити питання та отримувати відповіді від викладачів на місці, що забезпечило більш ефективне засвоєння матеріалу та зростання кількості знань.

   Викладачі кафедри оцінили рівень засвоєння матеріалу який розглядався на дистанційних заняттях та запропонувати додаткові вправи та завдання для закріплення знань. Це важливо, оскільки енергетика є складною галуззю, яка потребує глибоких знань у фізиці, математиці, електротехніці та інших науках.
   Нарешті, очне навчання дозволило студентам-енергетикам зберігати мотивацію та зацікавленість у навчанні. Вони відчувають підтримку від викладачів та колег зі свого колективу, що сприяє розвитку у них позитивного ставлення до навчання та стимулює до активної участі у навчальному процесі. Узагалі, хоча з появою дистанційної освіти можна здобути більше знань за короткий час, очне навчання залишається незамінним у галузі енергетики. Воно дозволяє студентам отримувати знання та практичний досвід, що потрібні для успішної кар'єри в цій галузі.

   Важливо відзначити відповідальність та дисципліну, яку студенти проявили під час першого дня навчання, і коли під час проведення занять роздався сигнал «Повітряна тривога», то відповідності до інструкцій, всі заняття було перервано, і всі студенти й викладачі негайно перемістилися до обладнаного всім необхідним бомбосховища.


Було чудово бачити студентів, які повернулися на наші коридори та в аудиторії!

 

Окушко О.В.
в.о. завідувача кафедри електротехніки,
електромеханіки та електротехнологій
Васюк В.В.
доцент кафедри електротехніки,
електромеханіки та електротехнологій



 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook