Навчальна дискусія – пріоритетний метод навчання на семінарах Станіслава Ніколаєнка

10 березня 2023 року

Сьогодні у Національному університеті природокористування Україні триває очне навчання у магістрантів гуманітарно-педагогічного факультету. Студенти, які вже давно зачекалися «живого» навчання, з радістю заповнюють аудиторії, спілкуються з друзями, активно беруть участь у творчій, науковій, спортивній та культурно-масовій діяльності університету, а головне – навчаються спільній командній роботі.

Цього разу майбутні керівники набували професійної компетентності на семінарському занятті професора Станіслава Ніколаєнка з організаційно-педагогічних основ управління та самоменеджменту в діяльності керівника закладу освіти. На семінарі, серед усієї різноманітності методів навчання, пріоритетне місце займала продуктивна навчальна дискусія як спосіб формування у студентів критичного мислення, професійної культури, комунікативних здібностей, умінь командної роботи та використання методів дослідження. В обговоренні на занятті піднімалися актуальні проблемні питання, що стосувалися сучасних вимог до керівника, практичного застосування законів самоуправління, самоменеджменту, тайм-менеджменту, моделі управління освітніми установами, організації праці і робочого місця, форм управління, критеріїв оцінювання управлінської діяльності керівника, планування роботи закладу освіти.

Протягом усього заняття студенти були активними учасниками навчально-дискусійного дійства. Вони вступали один з одним у продуктивну, толерантну та відверту дискусію, ставили актуальні запитання, доповнювали колег, обґрунтовано висловлювали власні думки і позиції.

 

Ігор Буцик,
заступник декана
гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook