День відкритих дверей на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології – колектив радо зустрічає гостей!

6 березня 2023 року

  3 березня 2023 року факультет захисту рослин, біотехнологій та екології гостинно зустрів випускників шкіл, ліцеїв, гімназій, випускників технікумів, коледжів, батьків та викладачів. Співробітники факультету підтримують тісний зв'язок із закладами освіти та багато часу приділяють залученню абітурієнтів проводячи профорієнтаційну роботу. Завдяки кропіткій праці колективу до онлайн-зустрічі приєдналося 196 охочих дізнатися більш детальну інформацію про НУБіП України та спеціальності, що готує факультет.

 
  Декан
факультету, професор Юлія Коломієць дружньо привітала гостей та презентувала відео з інформацією про факультет. Юлія Василівна детально розповіла про цьогорічні умови вступу, прохідний бал, шанси навчатися за бюджетні кошти. Вона зазначила, що можна отримати додаткові бали після консультаційно-підготовчих курсів та олімпіади, що проводяться на базі НУБіП України. Курси дають глибокі знання для здачі ЗНО та подальшого навчання в університеті, а олімпіада дозволить додатково перевірити свій рівень знань перед складанням національного мультипредметного тесту, який буде основним критерієм відбору в вступній кампанії 2023 року. Також, Юлія Коломієць пояснила для чого потрібен мотиваційний лист, дала рекомендації щодо його написання. Вона підкреслила, що вся необхідна інформація знаходиться на сайті факультету, тому після зустрічі можна ще раз її переглянути.

 

 
  Юлія Василівна коротко зупинилась на спеціальностях, що готує факультет – 101 «Екологія», 162 «Біотехнології та біоінженерія», 202 «Захист і карантин рослин», передавши слово завідувачам кафедр. Для кращого сприйняття великої кількості інформації, завідувачі теж перетворили презентацію кафедр на відеоролик.

 
  Дмитро Гентош завідувач кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна окреслив переваги навчання на факультеті та плюси НУБіП України, який входить у ТОП-10 кращих університетів країни. Наприклад, статус національного та дослідницького університету, отримання подвійних дипломів, закордонні практики (Нідерланди, Польща, Норвегія та ін.), навчання іноземними мовами, зручне розташування – територія національного природного парку «Голосіївський», 100% забезпечення гуртожитком, цікаве різноманітне студентське життя – спортивні секції, творчі і мистецькі колективи, клуби за інтересами. Студентське життя дійсно насичене, цікаве та активне, підкреслив Дмитро Тарасович. Викладачами кафедри регулярно проводиться інформаційно-просвітницька, культурно-виховна робота серед студентів, розвиток їх творчих та інтелектуальних здібностей, залучення до різноманітної діяльності за інтересами, участі в культурно-освітній, спортивно-оздоровчій та інших видах діяльності, також проводиться індивідуальна виховна робота зі студентами групи, студентами, які проживають у гуртожитках.

 
  Микола Доля завідувач кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин зазначив, що кафедра – велика родина, де навчаються студенти з різних куточків нашої держави й не тільки. Усіх об’єднує пристрасть до навчання, прагнення до успіху та реалізації планів. Ми пишаємося своєю історією, каже Микола Миколайович, традиціями, відданими науці та освіті науково-педагогічними працівниками, успішними випускниками, креативними студентами, досягненнями кафедри. Микола Доля детально зупинився на професіях, що готує кафедра. Майбутній фахівець з захисту і карантину рослин це – співробітник бізнес компанії по роботі з дозвільними документами та реєстаційними документами пестицидів і агрохімікатів, інспектор з захисту рослин на виробництві, фахівець з захисту рослин (ентомолог, фітопатолог, ентофітопатолог), спеціаліст з прогнозування розмноження шкідливих організмів у рослинництві, овочівництві, плодівництві та садово-паркових насадження, фахівець з розробки та подальшого наукового супроводу у виробництві технологій захисту сільськогосподарських культур.

  Світлана Прилуцька завідувач кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики наголосила, що викладачі кафедри постійно розвиваються, активно беруть участь в міжнародних та вітчизняних наукових конференціях. Штат кафедри представлений висококваліфікованими викладачами та науковцями: 2 доктори та 5 кандидатів наук, з яких 1 професор, 5 доцентів та 1 старший викладач. Лабораторії кафедри оснащенні відповідним обладнанням, а саме центрифугами, спектрофотометром, лабораторними вагами, витяжною шафою, водяною банею, дозаторами тощо. На базі кафедри працюють наукові гуртки, мета яких – всебічний розвиток та реалізації творчого й наукового потенціалу студентів, їх орієнтація на заняття науково-дослідною роботою. Студенти беруть участь у всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт, міжнародних конференціях, наукових семінарах та інших наукових заходах.

 


  Олена Кваско завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття підкреслила, що кафедра готує спеціалістів біотехнологів для роботи в наукових лабораторіях, на промислових, фармацевтичних підприємствах. Випускники можуть працювати в приватних та державних лабораторіях, знайти себе в біотехнологічній підприємницькій діяльності, а також продовжити кар’єру в науці. Лабораторії кафедри, зазначила Олена Юріївна, оснащені сучасними приладами, якими студенти починають користуватися з першого року навчання. Навчання відбувається в малих групах, що дозволяє налагодити контакт зі студентом та вийти на відносини колеги й партнера. Крім того, навчання на кафедрі передбачає постійні лабораторні роботи, аби студенти набували велику кількість практичних навичок. Разом з тим, студенти вивчають професійну англійську мову для публікації своїх досліджень, проходження іноземних курсів, участі в конференціях та стажуванні за кордоном.

 
  Алла Клепко завідувач кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності зазначила, що співпраця через угоди, гранти з міжнародними партнерами – напрям, який відіграє ключову роль при підготовці фахівців. Нині факультет є учасником міжнародної програми DAAD «Диджиталізація аграрної освіти України» та спільного Україно-Норвезького проєкту з радіоактивності довкілля. Факультет та кафедра співпрацює з Вагенінгенським університетом (Нідерланди), де студенти щороку проходять стажування, а воркшоп «Радіоактивність та ядерна енергетика» вже 9-й рік поспіль проходячи на базі двох університетів залучає чималу кількість здобувачів освіти, викладачів та науковців. Сьогодні, Вагенінгенський університет займає перше місце у рейтингу вишів Європи за напрямом агрономії та захисту навколишнього середовища, є провідним з питань системного аналізу та екологічної політики у світі.

 
  Олена Наумовська завідувач кафедри екології агросфери та екологічного контролю наголосила, що при сумлінному навчанні студенту гарантовано стовідсоткове отримання першого, високооплачуваного робочого місця. Для забезпечення сучасними базами практик кафедра ефективно співпрацює з представниками бізнесу, випускниками та радою роботодавців. Кафедра залучає раду роботодавців до обговорення та удосконалення навчання, оскільки вирішення питань фахової практичної підготовки здобувачів, їх працевлаштування у сфері екологічного контролю, оцінки впливу на довкілля виробничої й господарської діяльності неможливе без тісної співпраці з роботодавцями. Активними учасниками співпраці з кафедрою є: ГК BioNorma, ННЦ Інститут землеробства НААН України, Інститут агроекології та природокористування НААН України, ТОВ «Інститут здоров’я рослин», Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Corteva Agriscience Ukraine.

 
  По закінченню основної частини було чимало запитань від аудиторії щодо спеціальностей, пільг, умов вступу. Завдяки аналізу анкети, яку напередодні адміністрація факультету надіслала всім зареєстрованим, можна побачити, що 43,8% обирають спеціальність 202 «Захист і карантин рослин», 30,4% – 101 «Екологія», 25,8% – 162 «Біотехнології та біоінженерія». Анкетування також показало, що учасники були не лише з міста Києва, а й з багатьох різних куточків України. Опитування допомогло колективу факультету краще підготуватися до зустрічі окресливши лише важливу та необхідну інформацію.

 

  Після зустрічі декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Коломієць отримала позитивні відгуки від учасників конференції, які дякували за актуальну інформацію, якість подачі, відеоролики, чіткість та повноту відповідей на запитання. Факультет на чолі з Юлією Василівною висловлює подяку всім небайдужим директорам, завідувачам, викладачам шкіл, ліцеїв, гімназій, технікумів та коледжів за активну, плідну співпрацю. Особливо вдячні директору Ганні Сергієнко та заступнику Оксані Булизі школи І-ІІІ ступенів №122 міста Києва, заступнику директора з навчально-виховної роботи Наталії Мороз Іллінецького ліцею №2 Вінницької області, директору Ірині Горбач Комунального закладу Кагарлицької міської ради «Кагарлицький ліцей №2», директору Василю Мамій Комунального закладу Кагарлицької міської ради «Кагарлицький ліцей №1». 


  Шановні абітурієнти, на факультеті кожен день може стати Днем відкритих дверей, тому запрошуємо вас відвідати наш університет та факультет у будь-який день! 

Наталія Батрак, Алла Клепко

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook