Засідання проєктної групи Ecotwins

13 березня 2023 року

   За вікном перші весняні промінці вже зігрівають крони дерев та широкополі українські лани. Все пробуджується від сну і розпочинаються весняно-польові роботи. І невдовзі українські поля і сади знову розквітнуть та радуватимуть багатим урожаєм.

   Забезпечення продовольчої безпеки важливе завдання не лише економіки, але й науки. В Україні великим осередком аграрної освіти і науки є Національний університет біоресурсів і природокористування України. Тому за-для посилення дослідницького потенціалу команди науковців НУБіП та створення мережевої платформи для кращих практик агроекологічної інтенсифікації для підвищення наукової досконалості та міжнародного співробітництва було створено проект Ecotwins.
   Згідно проекту Ecotwins планується провести польові випробування комбінованого впливу внесення біостимуляторів і злаково-бобових культур на продуктивність і надання екосистемних послуг. Для цього на базі НУБіП України під керівництвом Оксани Тонхи, декана агробіологічного факультету та координатора проекту, було зібрано проектну групу зі спеціалістів різних напрямків: агрохіміки, рослинники, технологи, землероби, методологи, ґрунтознавці, а також виробничники. До проекту також долучаються аспіранти факультету.
   Одне із засідань проектної групи відбулося в першій декаді березня. Було розглянуто та обговорено базу проведення дослідів та схему їх закладання.
Найбільша дискусія відбулася щодо удобрення варіантів досліду. Обговорювали потребу рослин у живленні в конкретні фази розвитку, форму та доступність поживних речовин, а також способи внесення добрив.
   Окрім українських науковців до узгодження планів постійно залучаються іноземні науковці та професіонали. Це є позитивним фактором на шляху до налагодження комунікації, розповсюдженням та використанням результатів проекту з агроекологічної інтенсифікації провідними науковими установами України та Європейського Союзу.
Впевнено крокуємо у майбутнє разом з Ecotwins.

Ірина Шпакович,

 асистент кафедри генетики, селекції

і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook