Настановча конференція зі студентами-міжнародниками заочної форми навчання щодо виробничої практики

13 березня 2023 року

Відповідно до навчального плану підготовки бакалаврів спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» студенти випускового курсу повинні пройти виробничу практику в міністерствах, відомствах та установах, які здійснюють політичні, економічні, культурні, науково-технічні та інші зв’язки із зарубіжними країнами.
Ось і в цьому році студенти-міжнародники 5 року заочної форми навчання зібрались на конференцію, щоб як слід підготуватись до виходу на виробничу практику, яка триватиме з 23.03.2023 р. по 01.04.2023 р., та обговорити організаційно-методичні та навчально-наукові питання з фахівцями кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України - куратором групи доцентом Наталією Кравченко та керівником практики професором Оленою Любовець.

В ході конференції були дані відповіді на численні питання студентів та зроблені роз’яснення щодо баз практики, тривалості, змістового наповнення, форм і методів її проведення, ведення документації тощо. Акцентувалась увага на обов’язках студента-практиканта та оцінці його роботи.

Виробнича практика надасть можливість студентам застосувати отримані під час навчання знання, уміння та навички, отримати цінний практичний досвід відповідно до своєї професії і підвищити свій кваліфікаційний рівень. Для студентів-міжнародників, виробнича практика є особливо важливою, оскільки вона дозволяє їм знайомитися з робочим середовищем іншої країни, отримувати досвід роботи з іноземними колегами та підвищувати свою міжнародну конкурентоспроможність.
Для успішної виробничої практики студенти-міжнародники повинні мати достатній рівень знання мови, вміти працювати в команді та дотримуватись правил та стандартів, що визначені в компанії, де вони працюють. Важливо також мати відкрите мислення та бути готовим до навчання та адаптації до нового середовища.
Узагальнюючи, хочеться побажати нашим студентам під час виробничої практики наступне:
Бути відкритими до нових знань і досвіду: виробнича практика - це можливість для вас відкрити для себе нові горизонти та отримати цінний професійний досвід. Будьте відкритими до нових ідей та думок інших, дотримуйтеся культури та правил компанії.
Вчитися працювати в команді: ваша успішність в виробничій практиці залежить від того, наскільки добре ви співпрацюєте з колегами та наставниками. Навчіться працювати в команді, діліться думками та ідеями з іншими.
Бути відповідальними: виробнича практика є великою відповідальністю. Будьте відповідальними за свої дії та результати, дотримуйтеся правил та стандартів компанії.
Задавати запитання: не бійтеся звернутися до свого наставника чи колег за порадою, якщо у вас виникнуть питання чи непорозуміння. Це допоможе вам краще зрозуміти процеси та виконувати роботу більш ефективно.
Насолоджуватися процесом: не забувайте насолоджуватися процесом виробничої практики! Це незабутній досвід, який допоможе вам розвинути свої навички та зробити крок до вашої майбутньої кар'єри.

 

 

 

Наталія Кравченко,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук,
куратор групи

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook